Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Теоретичари и новинари o кризи професије у Бијелом Пољу од 13. до 15. јуна
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 06. 2014.

Извор: radiobijelopolje.me

Теоретичари и новинари o кризи професије у Бијелом Пољу од 13. до 15. јуна

Учесници Друге међународне научно-стручне конференције Медији и ПР која се одржава од 13. до 15. јуна у Бијелом Пољу са темом ''Новинарство криза професије'' су већ познати а међу њима су и нека од тренутно најпознатијих имена из теорије и праксе у Европи и региону.

 

Према ријечима једног од организатора конференције предсједника УО Уније локалних јавних емитера Црне Горе Драгића Рабреновића за овај скуп се са научним радом пријавило 38 професора и докторанада из укупно 12 држава.

''Ово је прилика да на једном мјесту новинари и теоретичари расправљају о изузетно актуелној теми код нас и у свијету и да на два панела и округлом столу размјене знања и идеје за превазилажење тренутног стања'' истиче Рабреновић.

Планирано је да у петак 13. јуна на отврању осим представника организатора и покровитеља конференције говори и амбасадор Италије у Црној Гори Вићенцо дел Монако, а да након тога одрже предавање кључни говорници Паоло Манћини из Перуђе и Ричард Рук из Лондона.

Након тога ће на панелима учествовати представници партнерских факултета и уредници и новинари истакнутих медија из Европе и региона. Како је саопштено у суботу 14. јуна ће се одржати сесије са излагањима научних радова који ће бити објављени у новом међународном часопису Media and Communication/Медији и комуникације.

Организатор ове конференције која се по други пут одржава у Бијелом Пољу је Унија локалних јавних емитера Црне Горе, док су суорганизатори поменути научни часопис и Академија друштвених наука.

Партнери су Факултет политичких наука Универзитет Црне Горе, Факултет политичких наука Универзитета у Београду, Факултет политичких наука Универзитета у Сарајеву, Факултет политичких наука Универзитета у Бањој Луци, Правни факултет ''Јустинијан И'' Универзитета ''Св. Кирил и Методиј'' из Скопља, Филозофски факултет Универзитета у Зеници, Факултет за спорт Универзитет ''Унион Никола Тесла'' из Београда и Удружење новинара Србије - УНС.

Домаћини су Општина Бијело Поље, Локални јавни емитер Радио Бијело Поље, Економски факултет Универзитета Црне Горе, док су покровитељи Министарство науке Црне Горе, Министарство за људска и мањинска права Црне Горе и Агенција за електронске медије Црне Горе.  

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси