Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Никада нисам трпео притиске власти!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 06. 2014.

Аутор: Миљана Војводић Извор: Курир

Никада нисам трпео притиске власти!

Водитељ Зоран Кесић је својом смелом и духовитом емисијом „24 минута са Зораном Кесићем“ на ТВ Б92, емитованом у недељу вече, узбуркао јавност.

Шалећи се на рачун власти, он је изазвао бројне позитивне коментаре на друштвеним мрежама. У интервјуу за Курир Кесић тврди да због својих шала никада није имао проблема.

- Никакве притиске нисам имао - ни од власти, нити од опозиције, нити од било кога. Било би и сулудо да моја екипа или ја трпимо притиске, јер наша емисија је показала да немамо фаворита на политичкој сцени. Третирамо и ове на власти и ове у опозицији. Бавимо се онима који раде нешто. Да ли добро, да ли лоше, али раде! Не третирамо оне који не раде уопште. Треба да импонује свима које ми третирамо зато што су у нашој емисији. Кога нема, тај не ради ништа, а у политици, кад те нема, као да и не постојиш.

 Шта мислиш, коју емисију ћеш гледати у недељу 8. јуна, после „Утиска недеље“?

- Па нашу, „24 минута“!

Ниси у паници од цензуре?

- Таман посла. И сами видите да се не цензуришу неке ствари које су дезинформације. То су неки статуси на Фејсбуку, који су, мислим, злонамерно преувеличавали број жртава, а бавили су се ширењем панике. Први сам против тога, против ширења дезинформација и синдрома глувих телефона. Кад су почеле поплаве, добијао сам неке „поуздане“ информације типа „у 11 сати нестаје струја“, па „нестаје вода“, „не пијте воду“, и то ме ужасно нервира. Начин да се то спречи потпуно ми је легитиман. Е сад, да ли је легитимно хапсити људе због статуса на Фејсбуку, не знам како је то законски регулисано. Наша емисија се не бави глувим телефонима и дезинформацијама, ми искључиво третирамо егзактне ствари, оно што је речено, оно што је написано, оно што је саопштено.

Дакле, нема основа да ми будемо санкционисани.

Како би се шалио сам са собом кад би био на власти?

- Не могу да замислим ситуацију да сам ја на власти. Не би било добро за грађане те земље у којој бих ја био на власти, јер ја не знам како се то ради. То би била ситуација као да су неки лаици на власти, неки људи који не знају свој посао, који нису стручни, а то било погубно за народ те земље.

И сад се шалиш или озбиљно одговараш?

- Па озбиљно. (смех) Свако треба да ради оно што најбоље ради - ми треба да критикујемо, Дачић треба да пева, Вучић треба да носи џакове, дакле, оно у чему су доказано најбољи! Новак Ђоковић треба да игра тенис! Тиме треба да се бавимо и да оставимо стручњацима да се баве својим послом. На шта би то личило да ја певам „Миљацку“? Или да Дачић носи џакове? Или да се Вучић бави хумористичким послом? То не би личило ни на шта.

Каква је уопштено слика у медијима ако је сатира једини начин за слободно изражавање?

- Нисам поборник тога да други не смеју да се баве оваквим темама. Како ми можемо, је ли нама неко чува леђа? Не. Нама који се бавимо сатиром једино је можда лакше него осталим јер нас не схватају озбиљно.

Kесић уживо у Дому омладине

Сматраш ли да би требало продужити емисију на 100 минута?

- Емисија ће се и продужити. Биће 60 минута, а можда и 90 минута са Зораном Кесићем. Играћемо уживо 22. јуна у Дому омладине као завршетак ове наше успешне сезоне. То ће бити хуманитарни догађај и сав приход од улазница ићи ће поплављеним подручјима. На тој приредби први пут ћемо приказати 21. епизоду, која је снимљена пре ових поплава, а није емитована зато што није било време за сатиру.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси