Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ЛДП: Рецепт за медијски хаос
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 08. 2009.

Извор: Дневник

ЛДП: Рецепт за медијски хаос


Либерално-демократска партија саопштила је јуче да је неопходно унапредити медијску сцену Србије и заштитити је од медија који злоупотребљавају јавну реч, као и од “политичара који кроз злоупотребу медија успоравају демократске процесе”.

ЛДП ће, како је најављено из те странке, ове недеље разговарати с представницима новинарских удружења, професионалних емитера, Саветом Европе, мисијом Организације за европску безбедност и сарадњу (ОЕБС). На основу предлога тих субјетака, ЛДП ће предложити решења у циљу “уређења хаоса који влада медијском сценом Србије”.

На иницијативу ЛДП-а, та странка, Демократска странка и Г17 су се договорили о одлагању гласања у Скупштини Србије, како би био постигнут широк споразум о усвајању сета закона којима би се нормализовала медијска сцена у држави. Осим усвајања закона о јавном информисању, на седници, заказаној за 31. август ове године, за усвајање током јесењег заседања Скупштине неопходно је припремити и сет осталих медијских закона, навеле су три странке.

ЛДП је, такође, у јучерашњем саопштењу као пример злоуптребе медија навео викенд издање листа “Правда”, у којем је, како наводе, објављен текст под насловом “Ђинђић је заслужио да буде убијен“. ЛДП је подсетио на то да је тај лист под “директном контролом Српске напредне странке”, а текст с тим насловима, како оцењују, показује да председник и заменик председника напредњака Томислав Николић и Александар Вучић, “злотребљавајући права која су медијима загарантована, настављају политички обрачун с првим демократским премијером Србије”.

“Гласило СНС-а најјаснији је доказ инструментализације и злоупотребе медија од политике, због чега наше медијско законодавство мора бити реформисано уз договор са стручном јавношћу и организацијама која се баве слободом медија.”


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси