Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Тасовац у дуелу са ДС
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

03. 06. 2014.

Аутор: М. К. Извор: Данас

Тасовац у дуелу са ДС

На јучерашњој седници Одбора за културу и информисање Народне скупштине народни посланици су, у присуству ресорног министра Ивана Тасовца, говорили о цензури на интернету и у медијима, посебно се осврнувши на писмо премијера Александра Вучића ОЕБС-у и хакерске нападе на сајт Пешчаник.

Расправу је покренула посланица ДС Александра Јерков, која је упитала Тасовца зашто се Министарство није огласило поводом „утишавања сваке врсте критике актуелној власти, која је у последње две-три недеље очигледна“.

Осим тога, председница Одбора Весна Марјановић (ДС) је министру сугерисала да разговара са премијером Вучићем, јер, „чак и ако су изречене неке неистине, не треба да се свађа са ОЕБС-ом, већ да аргументовано објасни зашто то није тако“.

Тасовац је на то одговорио да је Марјановићева, обративши му се по њему непримерено и говорећи да се премијер „свађа“ са ОЕБС-ом, изашла из своје надлежности.

„Ако третирате министра културе као голуба писмоношу, онда ћете имати и такву реакцију“, казао је Тасовац додавши да је „зачуђен“ зашто се ОЕБС није обратио ниједном државном органу за званичан став о ономе што се дешава у Србији, као и да је интернет немогуће цензурисати.

Ставовима посланица ДС придружио се Марко Ђуришић из НДС, који је истакао да се на сваку реч критике данас реагује претерано и да уместо тога треба прво све проверити, напомињући да треба истражити зашто је Пешчаник био блокиран, те „да можда није могао у том тренутку да прими довољно посетилаца“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси