Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Исповест приведеног због поста на Facebook-у
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 06. 2014.

Извор: Мондо

Исповест приведеног због поста на Facebook-у

П. П. (18) је цео дан пунио џакове за насип. То вече написао је на Facebook профилу о поплавама оно што је чуо од других волонтера у Баричу. Дан после је приведен.

Ћелију је делио са дилером и осумњиченим за убиство. П. П. никада није кажњаван, пише "Блиц". Ухапшен је у кући. Привела су га двојица полицајаца у цивилу. Нису му рекли разлог.

"Тек касније, када сам доведен у станицу полиције "29. Новембар" и када је требало да дам изјаву, чуо сам разлог хапшења. Потом сам пребачен у Палату правде.

Прво ми је речено да ћу бити задржан само 48 сати, а потом је донета одлука о притвору до 30 дана. Ипак, изашао сам после девет дана", прича овај осамнаестогодишњак. Даље додаје: "Полицајци, судија и тужилац били су коректни према мени."

П. П. каже да испрва није могао да поверује да му се догодило да буде ухапшен.

"Себе никада нисам могао да замислим у таквој нити у сличној ситуацији. Нисам могао ни да замислим да ћу допасти затвора. А онда шок. Приводе ме. Онда нови шок, остајем у затвору. Ја сам само написао да је "првог дана поплава било 300 мртвих, нажалост". Написао сам оно што су тог дана док смо волонтирали у Дубоком код Барича остали причали. И ја остајем у затвору", прича.

У ћелији - један за дрогу, други за убиство - и П. П. за пост на Facebook-у.

"Њих двојица питала су ме зашто сам ухапшен. Рекао сам због Facebook-а.  Они су се смејали... а ја сам, потресен као никада у животу, само размишљао када ћу изаћи", каже "Блицов" саговорник.

И онда су почели затворски дани. Без краја и у страху колико ће трајати. П. П. каже да је једино мислио о томе "да ови дани прођу". Није више био сигуран ни у шта. Ипак, у затвору су други били, како сам каже, "океј".

"Али знаш да ниси крив. Олакшање ми је био мој адвокат. Родитељи су ми били у паници, пријатељи забринути. На Фацебоок, чини ми се, нећу никада више", каже младић.

П. П. је пуштен пре два дана. Већ ради. Тренер је фитнеса и инструктор. И каже: "Само се надам да ћу изаћи из ове страшне ситуације и да нећу имати проблеме".

Иначе, против П. П, К. М. и И. М. поднета је кривична пријава због постова на друштвеним мрежама. Осумњичени су за ширење панике и нереда. Терете се на основу члана 343 КЗ, иако нема видљивих последица њихових дела, наводи "Блиц".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси