Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бајка о Кристијану
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 06. 2014.

Аутор: Марко Р. Петровић Извор: Блиц

Бајка о Кристијану

Савет РРА нас поново није изневерио. Навикли смо, наиме, да одлучују да не доделе националну фреквенцију, па нас зато не изненађује ни што су одлучили да не казне никога због гостовања Кристијана Голубовића на националним телевизијама.

Нису, кажу, прекршени ни Закон о радиодифузији, ни кодекс емитера. Могуће је. Али да ли заиста мисле да је родитељима нормално да им деца преко малог екрана добијају животне савете од особе осуђиване због оружане пљачке, којој је суђено због изнуде и трговине дрогом? Да ли и својој деци саветују да послушају мудре мисли господина Голубовића, на свих “осам граматика и још толико дијалеката” које говори?

Позивају се у РРА и на институцију „покајника“ који после одслужене казне враћа дуг друштву, а што је “познато у развијенијим земљама”. Проблем је што господин Голубовић још чека правоснажност пресуде од 14 година затвора, па би било добро да се са “развијенијим земљама” прво упоредимо по ефикасности судског система.

Постоје, дакле, неке ствари које су изнад закона, а тичу се етике, морала, па и здравог разума.

Савет се позива и на слободу говора, када је Голубовић у питању, али и тражи од емитера да “са посебном пажњом, искључиво на основу компетентности, позивају госте у своје емисије како не би долазили у ситуацију да естрадне личности својим оценама озбиљних друштвених тема креирају јавно мњење”.

Да ли то значи да је прихватљиво да господин Голубовић, у складу са својим компетенцијама, уместо о сликарству прича о боравку иза решетака, јер иза себе има више година робије и тек једну изложбу слика?

Могли бисмо овако да ређамо данима и да се вртимо укруг. А решење је једноставно - РРА само треба да поступа у складу са овлашћењима, да не калкулише и јасно каже да националне телевизије не смеју на такав начин да промовишу особе из криминалног света, а да ће они који то ураде бити кажњени у складу са законом.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси