Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  НУНС: РРА подржава “кристијанизацију”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

02. 06. 2014.

Извор: Наше новине

НУНС: РРА подржава “кристијанизацију”

Независно удружење новинара Србије (НУНС) изразило је разочарање због одлуке Републичке радио-дифузне агенције (РРА) о обустави поступка по представкама поводом појављивања Кристијана Голубовића на телевизијама са националним фреквенцијама.

Савет РРА, како наводи НУНС, закључио је да телевизије Пинк, Б92, Прва и Хепи нису повредили Закон о радиодифузији и Кодекс понашања емитера.

Како преноси НУНС, Савет РРА је навео да „позитивни законски прописи гарантују пуну слободу говора за све грађане под истим условима, те се чињеница да је неко лице осуђивано за кривична дела не може аутоматски искористити за умањење његових људских права“.

НУНС је оценио да се позивањем на слободу говора и умањење људских права не може правдати чињеница да се ради о особи која иза себе има више тешких кривичних дела и која је половину живота провела у затвору.

- Контекстом у којем је представљен Голубовић национални емитери су послали веома опасне поруке, пре свега, млађим генерацијама, којима се подгрева насиље и ствара лажна слика о последицама бављења криминалом - наводи то новинарско удружење.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси