Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучић: ОЕБС да ми да доказе
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 05. 2014.

Извор: Б 92

Вучић: ОЕБС да ми да доказе

Запрепастила ме је реакција ОЕБС-а, који је од власти Србије тражио да спрече укидање информација, изјавио је премијер Вучић у Скупштини Србије.

У току постављања питања посланика у Скупштини Србије министрима и премијеру, посланик ЈС Драган Марковић Палма је Вучићу поручио да не треба да обраћа пажњу на то "шта се пише на друштвеним мрежама, јер је то таква мањина да не треба трошити време да се на то одговара", јер су то само "посматрачи" који ништа не раде.

"Нисам обраћао пажњу на друштвене мреже, већ на реакцију ОЕБС-а, која ме је запрепастила", одговорио му је Вучић. "ОЕБС је саопштио да моли власти у Србији да спрече укидање информација, са сајтова, једног текста са сајта Блиц и мени непознатих сајтова", казао је Вучић. 

То је једна веома опасна ствар и мислим да је било важно да кажем свима да је то ноторна лаж и упутио сам писмо ОЕБС-у да ми да један малени доказ и до сада није било тога, рекао је Вучић. 

"Нека питају Блиц да ли смо им скинули текст... Зашто се то догодило? Зато што је важно напасти Србију са свих позиција. Србија је главна економија Западног Балкана, можда већа и од Хрватске". Он каже да није хтео да те ствари прећути: "Дајте ми, господо из ОЕБС-а, и најмањи доказ... И нећу да прелазим преко лажи, ма којој организацији ко да припада. Нећу да Србија буде нападана за оно за шта није крива..." 

Вучић је додао да је позван да каже где су те "хладњаче и где су ти мртви". "А онда је на то уследила кампања да нам неко не да право да другачије мислимо... Није то другачије мишљење и нико није притворен... Нећу да се сагласим са тим да је слобода говора да су сви у Србији психопате које своје људе трпају у хладњаче и високе пећи, то није слобода говора", рекао је Вучић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси