Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Бићеш угашена, шефа ћемо ти смакнути!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 05. 2014.

Аутор: Е.А. Извор: Ало!

Бићеш угашена, шефа ћемо ти смакнути!

Новинарка „Ало!“ Анита Ђукић пријавила је јагодинској полицији претње које је јој је упутио Д. М., члан Српске напредне странке. Новинарка претпоставља да је њен свакодневни апел за помоћ Параћину, на чијем је челу Демократска странка, као и критика упућена СНС-у иритирала овог члана странке да је позове и прети јој.

Седела сам са деветогодишњом ћерком када је позвонио телефон. Број је био за мене непознат, али се он одмах представио. У бујици речи коју је сасуо мени због онога што пишем на Фејсбуку, рекао је и „ја имам моћ да ти угасимо профил и налог на Фејсу. Који си ти новинар, је л‘ знаш да ћеш бити угашена?“ - сведочи дописница листа „Ало!“.

Између осталог рекао је и „шеф ће ти ускоро бити смакнут“. Не знам на кога је мислио, али је поменуо и име председника општине Параћин Саше Пуновића, који је члан Демократске странке. Ја сам на профилу свакодневно апеловала да се помогне Параћину, који је сурово страдао у поплавама и мислим да је то човека који је претио иритирало. Свакако бих упозорила Пауновића на ову претњу и надам се да ће Д. М. полицији да објасни на кога је мислио и због чега и како ће тај „шеф“ бити смакнут - каже Анита.

Д. М. је радник установе културе, познавала сам га из виђења. О њему знам да је био члан ДС-а, а данас је члан СНС-а. Једном смо разговарали на улици. Он је често шетао пудлицу поред моје зграде, а ја сам планирала да ћеркици купим пса, па сам га питала какав је тај пас за одржавање. Више од тога се нисмо познавали. У тренутку када је звао, чули су се гласови око њега, па претпостављам да није био сам. Вероватно је најлакше претити новинару, и то жени, још ако је и сама без мушке заштите, онда је то још боље. Мислим да је врло важно да свако пријави претњу, посебно новинари. Очекујем од полиције да ради свој посао, а од врха СНС-а да се озбиљно позабави чланством и шта оно ради у њихово име, у име те странке и њених челних људи - каже новинарка.

Дете ми се потресло

Данас моје дете није отишло у школу јер је потрешено и неће да ме остави саму... Свако би требало да преузме на себе одговорност због својих поступака. Такође, ово је доказ да претње заиста постоје, само неће свако да то пријави.

Надам се да ће овакви чланови СНС почети да раде нешто корисно а не да по цео дан проверавају шта је ко на друштвеним мрежама написао - каже Ђукићева.


Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси