Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинар из Руме: Искористили су прилику да ме приведу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 05. 2014.

Аутор: Љ. Р. Извор: Наше новине

Новинар из Руме: Искористили су прилику да ме приведу

Ненад Томић (37), новинар и уредник информативног портала Руме, један је од грађана против ког је поднета кривична пријава због ширења панике. Томић је у петак, 16. маја, на порталу објавио текст „Попустила брана на Борковцу“.

- Како портал незванично сазнаје, брана на Борковачком језеру је попустила, али није ништа озбиљно. Ипак, Рума од 15 часова остаје без воде, а директора ЈП „Водовод“ нисмо успели да контактирамо поводом ових информација.

Председник општине Рума Драган Панић изјавио је да је ситуација на брани под контролом и да нема разлога за панику - то је све што пише у тексту. Ипак, Томић је због њега добио кривичну пријаву и у суботу, 17. маја, био је на информативном разговору у полицији. Он за „Наше новине" каже да су власти у Руми само искористиле прилику током ванредне ситуације да га привреду под изговором да шири панику и дезинформације по интернету.

- Покушавали смо да проверимо информацију, али председник се као и увек није јављао. После пет минута пошто смо објавили текст да је брана попустила, председник је на званичном сајту објавио да је то неистина и да је код надлежних органа покренуо кривичну пријаву. Искористили су ту прилику и тај текст, а у ствари је био споран мој коментар о Александру Мартиновићу, председнику Скупштине општине Рума.

Они у ствари не знају како да ми доскоче, а на разговору у полицији речено ми је да ће тужилац вероватно све одбацити јер не постоји ниједан разлог за пријаву - рекао је Томић за Наше новине и додао да с обзиром на то како се поступа са новинарима нема разлога у Србији бавити се тим послом.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси