Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вучић негирао да је било цензуре у медијима
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 05. 2014.

Извор: Танјуг, Мондо

Вучић негирао да је било цензуре у медијима

Премијер Србије Александар Вучић одбацио је оцене из ОЕБС-а о наводној цензури у Србији и нагласио да је апсолутно нетачно да је било захтева за повлачење појединих текстова са сајтова.

Представница ОЕБС за слободу медија Дуња Мијатовић изразила је јуче забринутост због цензуре на интернету у Србији и позвала српске власти да негују нецензурисану дебату о питањима од јавног интереса.

 "Дуња Мијатовић је рекла да је неко скинуо текст из Блица, цензурисао неки Промперт сајт. Сад ја постављам питање, не желећи да потценим значај те теме, да ли сам ја могао то да урадим? "Блиц" је новина која пише против владе, то је немачко-свајцарска новина. Како сам ја могао да скинем текст, који сам, иначе, погледао, прилично неписмен и глуп текст, који ме је насмејао", упитао је Вучић.

Он је рекао да такве оцене и оптужбе за цензуру наносе велику штету Србији, а не њему.

"Мислим да је најбоље решење да зато пронађете један случај, нека дође неко из Блица или са ваше телевизије или Б92 и нека кажу да сам једну ствар тражио да буде цензурисана и ја ћу да признам да нисам говорио истину, а после тога бице немогућ мој опстанак на политичкој сцени", рекао је Вучић.

Он је рекао да у овом тренутку има много важнијих проблема и битнијих ствари за Србију, а то је, између осталог, како да се посветимо економским реформама, које се морају спровести упркос додатним невољама због последица поплава.

"У таквим тренуцима неко је посвећен томе да одвраћа пажњу од свега важног", приметио је Вучић.

Он је рекао да је власт била оптужена за цензуру и у време дана жалости, јер је, "ваљда, РРА рекла кабловским емитерима да не пуштају програме забавног карактера, попут Пинк мјузика и Фокс лајфа".

"Срећом, америчка компанија ККР, која је купила СББ, је била коректна и рекла да неће да дају да се певају песме три дана. Али, неки су покушали да за то кажу да је то цензура. Хоћу да људи у Србији то знају. То је врста покварењаштва и непоштовања према своје земље", рекао је Вучић.

Он је додао да, ако је проблем заправо то што Србија једина у овом региону није увела санкције Русији, онда то треба рећи, а не нападати његову владу за наводну цензруру.

"Рекао сам и нашим страним приајтељима: ако хоћете да ме рушите због тога што је Србија показала да се понаша као слободна земља и доноси слободне и суверене одлуке у вези Русије и Украјине, ја ћу се склонити, јер не желим да штетим земљи", рекао је премијер и додао да је на том месту да заступа интересе Србије, а не Америке, Русије или ЕУ.

"Докле могу и док могу бранићу интересе Србије, ако видим да ће због тога Србија да има штету, склонићу се. Некима смета хапшење Ссарића, некима чињеница да нећемо да уводимо санкције Русији, једини у региону..", приметио је Вучић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси