Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Вукчевић: Информер сарађује с мафијом
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 05. 2014.

Вукчевић: Информер сарађује с мафијом

Тужилац за ратне злочине Владимир Вукчевић јавно је оптужио Информер да је у вези с мафијом и да за рачун криминалаца напада државу! - Вукчевић нас је, без икаквих доказа, оптужио да пишемо по налогу мафије, којој је у интересу да напада специјалног тужиоца Миљка Радисављевића!-

Упитан да прокоментарише текстове о сумњивим одлукама и лошем раду тужиоца Радисављевића, Вукчевић је за ТВ Б92 изјавио:

- Нису у питању таблоиди, већ један таблоид. Која се порука шаље, ко стоји иза тога? Ми то не знамо, али се шаље порука мафији. Миљко је на челу тужилаштва које води одлучујућу битку против организованог криминала и провлаче га кроз блато. Пратим то из медија, нема података, али је то напад на институције, то је напад мафије. Сматрам да иза тога стоји мафија! Немам доказе, али... - рекао је Вукчевић у емисији „Кажипрст“, уз опаску да замера Државном већу тужилаца што није реаговало онако како је требало.

Вукчевић је то рекао још 14. маја, непосредно уочи катастрофалних поплава. У време ванредне ситуације нисмо хтели да потежемо ту тему, али сада тражимо од надлежних да хитно реагују и утврде да ли је истина ово што је рекао тужилац Вукчевић. И онда - зна се: ако је Информер гласило мафије, држава треба све нас да похапси и казни, а ако тужилац за ратне злочине јавно лаже и клевеће, онда он више не може да буде на тако важној функцији. У сваком случају, Владимир Вукчевић ће имати прилику да на суду докаже своје тврдње (погледајте антрфиле).

Кад смо га јуче позвали и упитали да прокоментарише своје срамне тврдње, покушао је да „промени плочу“:

- Кад сам говорио о нападима на колегу Радисављевића, апострофирао сам институције које би требало да утврде оно што је писано. Рекао сам да мафија има интерес да пушта такве информације, али желим да направим јасну разлику између оних који пуштају информацију и оних који је објављују. Новинари ту не могу никако бити одговорни, а још мање поистовећени с мафијом - каже Вукчевић, додајући да није хтео да вређа.

Бивши републички тужилац Синиша Симић, на другој страни, оцењује да се Вукчевић понео „сумануто“.

- То је била јако тешка реч, врло олако изречена. Сваки тужилац, поготово таквог калибра, мора озбиљно да води рачуна шта говори у јавности. Ако већ тврди да има неке сумње, онда би требало да тражи покретање поступка, - поручује Симић.

Адвокат Владо Павићевић каже да је Вукчевић изузетан тужилац и да је невероватно да је тако нешто изјавио.

- Ако ваше новине сматрају да им је начињена било каква штета том изјавом, требало би да покренете поступак против њега - закључује Павићевић.

Да се ја питам: Божо Прелевић, адвокат Вукчевић би оптужбама требало да се бави у тужилаштву, а не у телевизијским емисијама. Ако зна да иза вас стоји мафија, онда зна и која је то мафија. Ако зна то, зашто не каже?

Информер тужи Вукчевића

Главни уредник Информера Драган Ј. Вучићевић најавио је јуче да ће наш лист тужити специјалног тужиоца за ратне злочине Владимира Вукчевића.

- Даћемо прилику господину да на суду докаже своје јако тешке и озбиљне оптужбе. А ако не успе у томе, мораће да неколико својих великих плата проследи на рачун Дома за децу и младе у Сремчици - нагласио је Вучићевић.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси