Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Брину медији који преносе истраге
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 05. 2014.

Извор: Бета, Б92

Брину медији који преносе истраге

Шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт оценио да посебно забрињава спремност неких медија да преносе информације које су процуреле из судских истрага.

Такође, како је рекао у интервјуу магазину CorD, нетранспарентност власништва и финансирања медија отвара врата неповољним утицајима на новинаре и уреднике.

Девенпорт је навео да у Србији "законодавство тек треба да ухвати корак са трансформацијом глобалних медија кроз процес дигитализације и масовног приступа интернету" подсетивши да су "зато Влада и Скупштина Србије и усвојили нову медијску стратегију". 

"Постоји и очекивање да ће независне институције, као што су Савет за штампу и Радиодифузне агенција, ојачати своју улогу посматрача, стављајући акценат на повреду медијских стандарда поготово када су они у супротности са правима градјана", рекао је шеф Делегације ЕУ у Србији.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси