Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  ОЕБС критикује владу због цензуре
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 05. 2014.

Извор: Б92, Бета

ОЕБС критикује владу због цензуре

Београд--Представница ОЕБС-а задужена за слободу медија Дуња Мијатовић критиковала је данас власти у Србији због покушаја цензурисања медијских садржаја на интернету. Дуња Мијатовић је на конференцији посвећеној интернету, која се одржава у Стокхолму, позвала власти у Србији да негују нецензурисану дебату о питањима од јавног интереса, посебно у кризним временима, као што је ситуација са поплавама у региону.

"Дубоко сам забринута због навода да су сајтови и онлине садржаји били блокирани. То је јасно кршење права на слободу изражавања. Интернет је од суштинског значаја за слободан проток и приступ информацијама", казала је она.

Према њеним речима, у временима кризе слободан проток информација је од виталног значаја, како би се људима омогућило да сами процене ситуацију.

Дуња Мијатовић је упозорила да је током ванредне ситуације у Србији било брисања целих сајтова са интернета, као и цензурисања појединих блогова и хапшења појединаца.

"Хапшење појединаца због блогова, коментара или других облика писања није прихватљиво. Оно има негативан утицај на опште стање слободе штампе у земљи и може довести до аутоцензуре. Позивам српске власти да ставе тачку на ово и престану да се мешају у рад он-лајн медија", рекла је Дуња Мијатовић.

Она је поручила и да је њена канцеларија спремна да помогне властима у Србији у овој области.

Коментари (1)

Остави коментар
сре

28.05.

2014.

slikovnicaanonymous [нерегистровани] у 21:18

arsini

samo vi gospodjo d. mijatovic iz evropskih institucijna, zvanicno aplaudirajte vldi i delite pohvale, pa posle nemojte da se cudite cenzuri na internetu i odlsku "nekog" s.skore i a.timofejeva i ostalih koji nisu potaman onima koji odlucuju. ne mogu dvostruki arsini nigde da prodju, pa ni u ovdasnjim medijima. ili je mleko belo ili nije. ovde ne vazi izreka "nije vazno da li je macka bela ili crna, vazno da lovi miseve".posebno sto se ni novinarska udruzenja ne izjasnjavaju o problemima cenzure koja je sve uocljivija, ali, oni koji su drugo ocekivali, ocigledno su bili u zabludi ili "neobavesteni"...

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси