Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Без новца после критика?
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 05. 2014.

Аутор: Ј. Лемајић Извор: Вечерње новости

Без новца после критика?

Одлуком Комисије за медије и решењем првог човека града Суботице, за финансирање и суфинансирање локалних штампаних и електронских јавних гласила, ове године биће издвојен 21 милион динара.

Међутим, суботичку јавност је разочарала и заинтригирала чињеница да на списку медијских кућа, овога пута нема најпосећенијег градског сајта „subotica.com“.

Како је услов за добијање новца из градске касе био праћење рада локалне самоуправе, многима није јасно због чега је овај портал „извисио“. Јер, готово да нема догађаја из свих сфера живота града, који за осам година није био обележен текстом и фотографијама. Дневно га прегледа више од 30.000 грађана, а колико је сајт утицајан, најбоље говори чињеница да одељак „пиштаљка“, у коме грађани износе своје проблеме и критике, врло често разматрају и јавна предузећа.

По мишљењу власника сајта, који су уредно предали обимну конкурсну документацију, оваквим ставом града сајт је „кажњен“ због слободне уређивачке политике коју води од самог оснивања, и зато што се никада није устручавао да аргументовано критикује рад локалне власти.

- Локални политичари, међу њима и чланови Комисије за доделу средстава у области информисања, често су критиковани, али не кроз тенденциозно извештавање или политички маркетинг, него највише кроз коментаре грађана - објашњава Милош Перовић, један од власника сајта.

- Ако је критеријум афирмативно извештавање на начин који жели локална политичка поставка, онда то треба саопштити грађанима из чијег џепа тај новац и долази. У Градској кући јуче нико није желео да коментарише ову ситуацију, а кратко нам је речено да је захтев одбијен јер је пројекат сајта „суботица. цом“ изискивао прилично велики новчани износ. Сви грађани које смо питали, сложили су се са чињеницом да је, било да га воле или не воле,„суботица.цом“ једна од првих веб адреса коју сваког јутра укуцавају и грађани и локални политичари.

Највише за Телевизију Панон 

Што се електронских медија тиче, из буџета града биће финансирано 12 програма и пројеката, а највише новца одобрено је суботич кој Телевизији Панон - 5,7 милиона динара. Ју еко телевизији припада четири милиона, Сити ТВ добија 2,5 милиона, док ће за два пројекта Радио-телевизија К23 добити укупно 1,9 милиона. Остали електронски медији, првенствено сајтови, добили су износе од 200.000 до 700.000 динара.

Од штампаних медија највише пара одобрено је листу „Мађар со“ - 971.000 динара.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси