Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Четири главна уредника „Политике” у условној пензији
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

17. 05. 2014.

Аутор: Н. Т. Извор: Политика

Четири главна уредника „Политике” у условној пензији

Четири бивша главна уредника „Политике”, четири новинарска доајена, четири истакнута новинара, тројица бивших дописника из Сједињених Америчких Држава, Аргентине, Италије, Египта, Кине, Индије, Јапана… после четири деценије проведене у нашој кући добили су нови редакцијски распоред и нова задужења.

 Наше колеге и пријатељи Бошко Јакшић, Милан Мишић, Радмило Кљајић и Момчило Пантелић отишли су у заслужену, законску, али условну пензију.

Условну, јер је новинарство једна од оних професија у којој одлазак у пензију не значи и престанак писања текстова. То одлично знају и Боле, Милан, Кљаја и Мома, јер је сваки од њих у одређеном времену стајао на челу „Политике” и својим дугогодишњим радом уградио значајан камен у новинарску кулу која 110 година траје у Србији.

Јуче је у Сали колегијума било свечано и дирљиво. Редакција се окупила да поздрави колеге чије ћемо текстове и убудуће читати на страницама „Политике”.

Коментари (4)

Остави коментар
чет

05.06.

2014.

Комнен Коља Сератлић [нерегистровани] у 00:42

Нека му је вјечна слава и хвала

Бошко Јакшић ће остати упамћен као србмрзац. Моји текстови и интервју са њим нису објављени у Политици. Увјерен сам да ћу доживјети да једнога дана буду објављени. Само да је написао "Нож жица Сребреница", односно да се то , као је писао и говорио Боле, "пева по Србији на свињикољима", морао је бити удаљен из Политике. Али, ово је унесрећена Србија под окупацијум, корумпирана, згажена , а српски народ понижен, преварен, опањкан, изоговаран. Битно је да су јакшићи и вође свако вече у нашим домовима. Био сам у 132 земље свијета, проучавао масмедије, вође, диктаторе (живио сам 14 година у ЛА), али нигдје нисам видио да се државници и новинари толико шетају по ТВ екранима као у Србији. Подсјећају ме на голубове који лете са балкона на балкон,а зна се шта раде по балконима. Није њима лако као што није лако мом пријатељу Болету. Једнога дана (а можда и данс, сутра) ћемо се сретати, препознавати,окретати главе једни од других, стидјети се. Требало је да водиш рачуна, Бошко Јакшићу, са ким ћеш провести старост.

Одговори
уто

20.05.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 04:36

Svaka cast

Veliko hvala i svaka cast Misicu, Pantelicu i Jaksicu, ali mnoge nase koleginice i kolege zbog Kljaje nisu docekale da odu u zasluzenu penziju.

Одговори
пон

19.05.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 19:28

Napredak

Ocekujemo da, jedan od najuglednijih i najuticajnijih dnevnih listova u Evropi posle odlska Radmila Kljajica Komesara politbiroa Politike da krene napred i povrati staru slavu i nekadasnji uticaj.

Одговори
пон

19.05.

2014.

anonymous [нерегистровани] у 17:17

misljenje

Konacno,krajnje je vreme bilo.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси