Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Слушаоце подсећамо на историју друштва
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

16. 05. 2014.

Аутор: Мона Цукић Извор: Курир

Слушаоце подсећамо на историју друштва

Уредница Радија Б92 Ана Мартиноли говори за Курир поводом прославе 25. рођендана ове радиостанице о серијалу репортажа које ће приказати трновит пут који је Радио Б92 прешао протеклих година, да би постао друга најслушанија станица у Србији, као и о новим емисијама и колегама.

Радио Б92 био је медијски, политички, културни покрет. Желели смо да кроз сећања оснивача, новинара и ау тора радија и уз обиље архивског материјала пренесемо дух времена у коме је станица основана, да слушаоце подсетимо не само на историју једне радиостанице него и на историју друштва.

Како је настао Радио Б92?

Означаван као алтернативан, у суштини био је радиостаница која је са слушаоцима комуницирала не само путем програма већ и кроз бројне ванпрограмске акције, од антиратних кампања до друштвено ангажованих провокација попут покретања иницијативе за легализацију проституције, те до првих емисија о геј култури.

Можете се похвалити успешним новим емисијама.

Уна Сенић нам је била велико појачање. Она има изграђен имиџ, оригиналност, провокативност. „Зини да ти кажем" је простор за младе ауторе и уметнике, за нову музику.

Уна има огроман ентузијазам и њену емисију слушаоци највише коментаришу. Такође, „Узбудилник са Млађом  и Дашком" нам је дошао као најпопуларнији војвођански јутарњи радиопрограм. Свој програм емитују из Новог Сада јер кажу да се плаше да би их долазак у Београд покварио.

Да ли сте задовољни постигнутим?

На тржишту којим доминирају станице са идентичном музичком селекцијом и непрепознатљивим водитељима успели смо да очувамо другачији концепт, који је ангажован и комплексан, у ком се отвара простор за лично мишљење и чува ауторски интегритет.

Награда „Зоран Мамула“  

Признање Александри Бабић

• Поводом 25. рођендана радија Б92 уручена је награда „Зоран Мамула", чије је додељивање покренуто да би подстакло младе новинаре на почетку каријере да се баве друштвенополитички ангажованим и истраживачким радионовинарством, а у знак сећања на једногод оснивача Радија Б92. Овогодишња добитница је АлександраБабић, која је награђена за радио репортажу ,,На раскршћу".

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси