Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  „Законито малтретирање” Радио Панчева
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

29. 07. 2009.

Извор: Дневник

„Законито малтретирање” Радио Панчева


– Радио Панчеву ипак није одузета дозвола за емитовање, него издато решење за престанак рада на фреквенцији за коју та медијска кућа није ни имала дозволу – каже извршни директор Републичке агенције за телекомуникације Милан Јанковић.

Он је објаснио да дозволе за рад издају заједно РАТЕЛ и Републичка радиодифузна агенција, с тим што РАТЕЛ издаје тзв. техничку, а РРА дозволу за емитовање програма.

Заменик председника РРА-е Горан Караџић је казао да „РРА неће на пречац одузимати дозволе. Неприхватљиво је да та радио-станица користи линк који је додељен мобилној телефонији Србије, али и да зато Радио Панчево престане да емитује програм“. Он је рекао да ће с колегама из РАТЕЛ-а покушати да се пронађе решење, јер се та агенције неће понашати бирократски већ „видети да ли постоји неки други линк који би панчевачки радио могао користити у законском оквиру“.

Главни и одговорни уредник Радио Панчева Драган Вукашиновић је раније казао да ће та станица наставити емитовање програма, иако је добила решење РАТЕЛ-а о забрани рада на неодређено време због непрописног преноса сигнала до предајника. Вукашиновић решење РАТЕЛ-а сматра за „законито малтретирање радио-станица, јер држава емитере приморава на то да купују линкове који коштају више од 20.000 евра, а при том не раде како ваља“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси