Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Наставља се истрага о убиству Ћурувије
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

13. 05. 2014.

Аутор: Ј. Лукач Извор: Данас

Наставља се истрага о убиству Ћурувије

Нови круг саслушања сведока у истрази убиства новинара Славка Ћурувије 1999. године, наставља се у Тужилаштву за организовани криминал, након паузе од готово два месеца. Како Данас незванично сазнаје, за сутра и прекосутра позиве су добила два бивша радника Ресора државне безбедности, који су већ једном позивани да сведоче, али је дошло до одлагања.

За петак је позив да сведочи упућен, према незваничним информацијама, познатој јавној личности блиској Ћурувији, која је са њим била у време убиства.

Тужилачком истрагом, која је службена тајна, обухваћени су некадашњи функционери РДБ Радомир Марковић, Милан Радоњић и Ратко Ромић осумњичени за наређивање, организовање и саизвршилаштво. Некадашњи припадник РДБ Мирослав Курак, осумњичен да је извршио убиство, налази се ван Србије.

Од како је средином јануара покренута истрага, као сведоци саслушани су некадашњи шеф РДБ Јовица Станишић, Франко Симатовић, оснивач ЈСО, Милорад Брацановић, бивши заменик начелника БИА, функционери и припадници државне безбедности Бранко Црни, Милан Попивода, Предраг Гикић, Оливера Антонић, Радован Божовић, Стеван Баста, Стеван Никчевић, Владимир Николић, као и Биљана Пејовић, удовица Луке Пејовића, својевремено повезиваног са убиством Ћурувије.

Сведочили су и чланови земунског криминалног клана Дејан Миленковић Багзи, Миладин Сувајџић, Милош и Александар Симоновић. Саслушана је и Ћурувијина ћерка Јелена Ћурувија.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси