Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ковачевић: Дражава имала маћехински однос према приватном сектору
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 05. 2014.

Аутор: СОС канал Извор: Драгиша Ковачевић

Ковачевић: Дражава имала маћехински однос према приватном сектору

Повод за моје обраћање је подршка новој Влади и премијеру Александру Вучићу, а намера је да, на конкретним примерима, укажем да је до сада држава имала маћехински однос према приватном сектору, и да, уколико се он не промени, неће ништа бити од најављених реформи.

Примери, које ћу изнети, потврђују и став премијера "да држава,ако жели напред, више не може да  буде крава музара и да јавна предузећа више не могу да буду  ничија прћија".

Годинама  "наше" паре одлазе преко границе. На више од 50 ПРЕКОГРАНИЧНИХ КАНАЛА ( FOX, FOX life, Fox crime, FOX  movies, TLC, Sport klub, Animal planet, AXN,Discovery, Universal, MTV, Exploler, 24Kitchen...) свакодневно се емитују вишеминутни ЕПП блокови  иако је то по законима Србије забрањено. Ти канали реемитују програм у Србији,немају дозволу РРА, не плаћају надокнаду,не плаћају доприносе, пдв...налазе се ван правног, пореског и фискалног система Србије, а на њхове стране рачуне одлази око 30% маркетиншког буџета који у Србији за електронске медије износи око 90 милиона еура годишње..

 У претходном периоду  Телеком Србија био  највећи и најзначајнији партнер СОС канала. Они су нас  препознали као озбиљног партнера који од оснивања афирмише српски спорт, нарочито мале клубове из којих су потекли и потичу највеће српске спортске звезде...

Након једног коментара на нашем програму у којем смо поставили питање да ли ТВ Арена,која је у већинском власништву државе,односно Телекома, има дозволу РРА и да ли тв права за најатрактивније догадјаје плаћа новцем градјана Србије, из Телекома је стигло писмо у којем нас обавештавају да ће нови уговор бити  10 пута мањи. Образложење је било: смањен је буџет за рекламу.

Истовремено новцем Телекома Арена за потребе своја четири канала,чију садржину 95% програма чини страни спот,купује најскупље иностране догадјаје,а СОС канал наставља да  ораганизује  и  финансира Лигу будућих шампиона,Тројком против дроге,Сви за српски спорт, извештава са утакмица пионирских,кадетских, омладинских и сеоских лига из сопствених извора,јер нама није циљ  да се систематски ради на урушавању  српског спорта.Напротив, будућност боље, и ментално и физички, здравије нације лежи управо у домаћем спорту.

 Јер ако буде постојао законски оквир,  како се троши новац за рекламу и спонзортсатва, а шта је то друштвена одговорност - сигурно неће бити потребно да први човек у  држави објашњава колико је државних пара дато поједним клубовима или телевизијама.Све ће бити транспарентно и доступно јавности.

 Бесни и увредјени порески обвезници,који редовно плаћају порез и претплату, а које занима домаћи спорт,  с правом се питају ко је то у њихово име одлучио и  чији је интерес да само  неколико промила људи у Србији,којима је доступан сигнал Арене, могу да гледају највећу светковину српског спорта "вечити дерби" у фудбалу и кошарци или финале Купа Србије у ова два спорта.

 Ако се ништа не промени  још мање деце ће бити у салама и на игралиштима,повећаће се број школараца са кривом кичмом и равним табанима, ослободјених физичког, биће још више наркомана и пушача медју најмладјима... биће нас све мање, а државу ће то коштати све више...

 СОС канал се није и неће се  жалити  и тражити милост и помоћ државе, већ само равноправне услове,које имају други емитери... Ако нам то буде онемогућено, после 19 година - СОС канал одлази у историју,а скоро 80 људи на улицу...

 С поштовањем,

 Драгиша Ковачевић

 директор и главни уредник СОС канала

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси