Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТС да се извини јер је вређао геј популацију
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 05. 2014.

Аутор: М. К. В. Извор: Курир

РТС да се извини јер је вређао геј популацију

Предраг Аздејковић и Геј лезбијски инфо-центар оштро су осудили понашање коментатора РТС Силване Грујић и Драгољуба Илића, музичког уредника, током преноса Евровизије и траже извињење Јавног сервиса због вређања транс особе Кончите Вурст.

Увређени

- Сматрамо недопустивим вређање транс популације на националном сервису који је сервис свих грађана, па и ЛГБТ популације, коју већ годинама активно игнорише. Смештање транс особе Кончите Вурст у домен бизарности, циркуса, фрик шоуа и згражавање када добија максимум број поена је недопустиво. Таквим понашањем коментатори РТС су дискриминисали ЛГБТ популацију, што је у Србији забрањено Законом против дискриминације и другим законским и подзаконским актима везаним за медије. Геј лезбејски инфо-центар захтева извињење од РТС због дискриминаторних изјава коментатора или ће бити приморан да поднесе притужбу повереници за заштиту равноправности и представку Републичкој радиодифузној агенцији. Евровизија је већ деценијама догађај који промовише толеранцију и који је веома близак сензибилитету ЛГБТ популације широм Европе и недопустиво је да се током таквог догађаја чују коментари као што смо имали прилике да чујемо на РТС - наводи се у саопштењу које је потписао Аздејковић.

РТС ћути

Позвали смо ПР Јавног сервиса Душку Вучинић Лучић, али она се до закључења броја није јављала на телефон.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси