Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Девенпорт: Стање медија незадовољавајуће
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

12. 05. 2014.

Извор: Данас, ФоНет

Девенпорт: Стање медија незадовољавајуће

Важна тачка преговора ЕУ и Србије биће поштовање људских и мањинских права, како националних мањина, тако и других, попут ЛГБТ популације, изјавио је шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт и подржао нове медијске законе, али сматра да је ситуација у медијима лоша.

Он је истакао да охрабрује што је премијер Александар Вучић у експозеу поменуо пакет медијских  закона, чије је усвајање означио као приоритет.

„Мислим да су сви свесни да је општа ситуација медија у Србији још увек незадовољавајућа и због тога су ти нови закони битни“, образложио је Девенпорт и указао да још постоје „феномени који су непријатни и неприхватљиви“.

„Чињеница да подаци из званичних истрага цуре у јавност кроз неколико медија није прихватљива, не иде у корист права грађана и праведног и демократског система у Србији“, илустровао је Девенпорт.

Он, такође, мисли „да је веома опасно то што видимо у вези са нападима у вашим медијима на организације и личности, на веома личан и неприхватљив начин“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси