Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинарство је више од сензационализма
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 05. 2014.

Аутор: А. Б. Извор: Политика

Новинарство је више од сензационализма

Награда за истраживачко новинарство Независног удружења новинара Србије и амбасаде САД-а уручена је на Факултету драмских уметности у три категорије - за прилоге, односно текстове објављене на телевизији и радију, у штампаним и он-лајн медијима. Ово признање уручено је поводом Дана слободе медија.

 

Жири који су чинили новинари Милорад Ивановић, Саша Лековић и Иван Ангеловски и директор Центра за истраживачко новинарство Бранко Чечен, одлучио је да награда у категорији електронских медија припадне Весни Радојевић и Анђели Миливојевић за тв- прилог „Хиљаде преварених грађана још увек чека станове у Филмском граду” .

Аутори најбољег рада објављеног на „мрежи” су Драгана Пећо, Дино Јахић, Јасна Фетаховић, („Плаћена међународна признања за кићење на домаћем терену”) док је лауреат у категорији штампаних медија текст „Маркетиншке звезде на политичком пољу” Александра Ђорђевића и Слободана Георгијева.

- Сведоци смо таблоидизације не само медија већ и друштва. Новинари истраживачи доказују да је новинарство више од јефтиног сензационализма и повлађивања најнижим људским нагонима - рекао је Вукашин Обрадовић, председник НУНС-а.

Присутне је поздравио амбасадор САД у Србији Мајкл Кирби који је рекао да је беспарица у медијима ризик за слободно новинарство, јер проузрокује цензуру која слаби демократију.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси