Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РТС и поред дугова доводи нова ТВ лица
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 05. 2014.

Аутор: Дафина Достанић Извор: Блиц

РТС и поред дугова доводи нова ТВ лица

Одлазак Горице Нешовић и Драгана Илића са Јавног сервиса додатно ће ослабити ову ТВ кућу која већ неко време губи битку за гледаоце са конкурентским телевизијама.

Популарни радијски двојац образлажући свој одлазак са РТС-а навео је да су финсијски проблеми у овој кући у многоме утицали на њихову одлуку.

Недавно је слично учинила и Маја Жежељ, доскорашње заштитно лице Дневника 2. Пуно се нагађало и о одласку Маје Николић која се опростила од култног Јутарњег програма, али је ипак потврдила да остаје у овој кући. Горица и Драган ће своје парче хлеба потражити на неком другом радију, а из Јавног сервиса нерадао говоре о новцу.

Свакако да је новац потребан за креирање једног програма, али је и велика мудрост одржати гледаност и ниво квалитета, што и успевамо захваљујући идејама и т а л е н - тованим људима - рекла нам је Душка Вучинић, шеф одсека за односе са јавношћу на РТС-у. Избегавајући конкретан одговор на наше питање колико је каса РТС-а заиста празна и шта је потребно да се такво стање поправи, она је само рекла:

Потребан нам је стабилан начин фи насирања. Међутим, она тврди да се на овој телевизији без обзира увелико ради на новим пројектима и да ће у наредном периоду пред гледаоце довести и нова ТВ лица, иако не открива кога.

Од јесени, у новој програмској шеми имаћемо и нове садржаје, које већ увелико припремамо. Скупо плаћени спектакуларни пројекти, за које се интересујете, аутоматски не морају да буду и најгледанији, што пракса показује, и никада се нисмо такмичили са комерцијалним телевизијама, јер наш програм је базиран на другачијим садржајима, базиран на стандардима које смо одавно поставили. Ако већ говоримо о новцу, врло педантно га усмеравамо ка програмима који ће задовољити укус свих генерација - каже Душка.

Оно што је извесно је да ћемо на РТС гледати Светско првенство у фудбалу, а у припреми су два нова ТВ филма, четири документарне и шест играних серија, нови квиз...

Јутарњи програм „Добро јутро“

Већ извесно време знамо за одлазак Горице Нешовић и Драгана Илића са Радио Београда. Свако има право да потражи оно што му највише одговара и ја их у томе подржавам и желим им сву срећу у даљој каријери. Нови јутарњи програм под називом „Добро јутро” стартује већ 26. маја. Оформили смо редакцију и већ припремамо нови концепт емисије. Није једноставно, али наш креативни тим има снаге и идеје, тако да се надамо да ће слушаоци уживати у три сата живог програма.

Још нисмо сигурни да ли ће бити директних укључења у Јутарњи програм РТС, али ако се одлучимо и за то, биће то само два пута и тако седам дана у недељи - каже Ђорђе Влајић, главни и одговорни уредник Првог програма Радио Београда.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси