Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Држава ће се повући из медија"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 05. 2014.

Извор: Недељник, Танјуг, Б92

"Држава ће се повући из медија"

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је да ће се држава повући из власништва у медијима, као и да ће пре летње паузе бити донети нови медијски закони. "Апсолутно. То је мој концепт", рекао је Вучић београдском Недељнику на питање да ли ће се држава повући из медија.

 

"Ја видим сад притисак, сви хоће да држава остане у медијима. Зато што нису способни да иду на тржиште. Ма, не занима ме. Сви у приватни сектор", рекао је Вучић.

На питање о саопштењу Српске напредне странке (СНС), чији је председник, у којем су изнете критике на извештавање Радио-телевизије Србије и то у дану када је бирана влада у Скупштини, Вучић је рекао да је био "врло глупо изабран дан" за објављивање тог саопштења. 

"На дан када сам ја давао експозе било је бесмислено да се издаје било какво саопштење. Ја сам разговарао с људима из информативне службе после тога и рекао то. Разумем њих, али од тога су медији направили као да је не знам шта у питању", рекао је Вучић. 

Он је додао да је ово "једина власт која на РТС није променила ниједног новинара, ни уредника", "најпоштенија власт у најпоштенијем односу". 

"Ја и подстичем и молим да наставе са својим критичким расположењем зато што нас то поправља и чини нас бољим. А што се тиче моје странке, ми ћемо водити рачуна о томе и каква саопштења шаљемо и ја не мислим да је ту било било каквих претњи, било каквог угрожавања слободе медија", рекао је Вучић.




 

Коментари (1)

Остави коментар
пон

12.05.

2014.

Milutin [нерегистровани] у 10:46

Ako me već pitate

Ni mene ne zanima ova osoba. Ni njegovo zaklanjanje iza podrške koju je dobio na izborima. I Milošević je imao apsolutnu većinu, pa je napravio neverovatnu štetu. I da se ne zaboravi, ako me već pitate, pokojni Milošević je ovog čoveka postavio za ministra informisanja. A efekti tog poduhvata su vrlo dobro poznati koleginicama i kolegama koji su poslovali u to vreme.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси