Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  УСНС: Угрожена слобода медија и право на рад
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 05. 2014.

Извор: Удружење спортских новинара Србије

УСНС: Угрожена слобода медија и право на рад

Удружење спортских новинара Србије осуђује несхватљив и крајње непрофесионалан поступак организатора финалне утакмице фудбалског Купа Србије, Јагодина –Војводина, који је забранио екипи СОС канала да снима репортажу са ове утакмице.

Сниматељима и новинарима овог спортског канала објашњено је да ТВ Арена спорт, која има екслузивна права преноса ове утакмице, не дозвољава присуство камера других телевизија. Овакав поступак није у складу са позитивним међународним прописима, који се односе на ТВ права, јер нигде није забрањено да се снимају и емитују кратке репортаже са одређеног спортског догађаја, без обзира ко је носилац ТВ права.

Удружење спортских новинара Србије позива Фудбалски савез Србије , да испита како је дошло до овог немилог догађаја и предузме мере из своје надлежности против оних који су злоупотребили своја права, јер је овим чином поново угрожена слобода медија и право новинара на рад.

Подсећамо да је законом забрањено спречавање новинара да обављају свој посао, као и сваки вид притиска на новинаре, и да су за све овакве поступке предвиђене оштре казнене мере.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси