Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  СОС Канал: "Арена нам забранила извештавање са финала Купа"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 05. 2014.

Извор: Бета, sportske.net

СОС Канал: "Арена нам забранила извештавање са финала Купа"

Телевизија СОС канал огласила се током поподнева саопштењем за јавност у којем је објаснила да јој је ТВ Арена ускратила могућност извештавања са финала националног Купа. Телевизија СОС канал саопштила је да је њеним сниматељима забрањен улазак на стадион Партизана и извештавање са данашње утакмице финала Купа Србије између Јагодине и Војводине.

"Први пут за 19 година, колико постоји СОС канал, гледаоци ове телевизије неће видети извештај са финала националног Купа", наводи се у саопштењу СОС канала.

Телевизија Арена је забранила улазак на стадион сниматељима СОС канала, због, како се наводи у саопштењу, "чињенице да је Арена власник телевизијских права за тај догађај".

"У Арени нису саопштили да телевизијска права за овај догађај, али и за куповину и функционисање овог канала, нису плаћена њиховим новцем, већ пореских обезника који уредно према држави измирују своје обавезе", пише у допису СОС канала.

Како се наводи из СОС канала, грађани Србије не знају "колико је њихових пара Арена потрошила на куповину скупоцених телевизијских права".

"У Телекому очигледно нису чули да је премијер Александар Вучић рекао у свом експозеу да 'држава више не може да буде крава музара и да јавна предузећа не могу и даље да буду ничија прћија'. Они настављају да троше огроман новац на телевизију која има гледаност на нивоу статистицке греске", наводи се из СОС канала.

СОС канал се извинио гледаоцима што неће пратити извештај са финала српског Купа, а отказано је и ванредно издање емисије "Тотал сокер", у којој је планирано да се анализира тај сусрет.

СОС канал је такође саопштио да се више неће бавити том темом, али да очекује да се огласе новинарска удружења, менаџмент Телекома, министарство омладине и спорта, надлежни органи, као и Фудбалски савез Србије, који је организатор Купа Србије.

Финале Купа Србије између Јагодине и Војводине играће се вечерас од 20.00 на стадиону Партизана.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси