Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кол’ко пара тол’ко музике
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 05. 2014.

Аутор: С. Бијелић Извор: Вечерње новости

Кол’ко пара тол’ко музике

Буђење понекад уме да буде пропраћено главобољом, али у случају Горице Нешовић и Драгана Илића, она је изостала. Држећи се оне старе „чист рачун, дуга љубав“, водитељски пар одлучио је да на време реагује и своју емисију „Буђење“, која се емитује на Радио Београду и „гостује“ у Јутарњем програму РТС, пресели на другу фреквенцију.

 

И то што пре, док још има љубави. Како ствари стоје, чистих рачуна већ подуже нема. То је једини разлог због којег ће Горица и Драган, већ од средине маја када им истиче уговор са РТС, посао потражити под неким новим кровом и на другим таласним дужинама.

- Искључиво је реч о пословној одлуци - каже Драган Илић за „Новости“. - На РТС је све било супер, осим наплате. Као комерцијална продукција радили смо јутарњи програм по принципу поделе профита. Али, РТС је био неодговоран.

Проблем се растезао и закључили смо да је можда боље да одемо. Као мала, приватна продукција, правили смо и продавали програм. Нисмо јавно предузеће у којем је све лежерније. Не живимо од претплате, нисмо на државном буџету, нисмо запослени у РТС, па да чекамо плату. Живимо од нашег посла, од маркетинга. Нико иза нас не стоји. Горица и ја смо и наша емисија и продукција „Супермиш д.о.о“, тако да морамо пажљиво да водимо пословну политику како бисмо имали новац за плате и плаћање пореза.

Изузму ли се паре, четири године рада на РТС Илић, ипак, сажима у један позитиван утисак:

- Апсолутно смо имали слободу. Нико није ни покушавао да нас ограничава. Под тим условима смо и дошли на РТС.

Одлазак са Б 92 је, ипак, био бурнији и емотивнији, јер су Горица и он у претходној кући били од њеног оснивања. Нестајање са таласа Радио Београда је, пак, чиста пословна одлука, у којој је остављено мање простора за сентименталност.

- Имамо неколико понуда о којима тренутно преговарамо - објашњава Драган. - У овој фази било би некултурно говорити о чему је реч. Извесно је да ћемо у РТС радити до половине маја. Да ли ћемо после тога правити паузу или ћете одмах моћи да нас слушате на некој другој фреквенцији, то зависи од исхода преговора. Илић истиче да новонастала ситуација не утиче на њихов радни елан. Ауторски програм и даље раде са страшћу. Али, када је реч о другом делу њиховог ангажовања, маркетиншком и пословном, црта је дефинитивно подвучена:

- Дошли смо у ситуацију да више не можемо да чекамо наплату, па да морамо да идемо на суд, губимо време на поравнање... У последње време стално смо питали: „Е, ајде, кад ћете да платите?“. То је непријатно искуство које не желимо више да имамо.

Замена већ спремна?

У саопштењу РТС потврђено је да су Горица и Драган поднели захтев за раскид уговора и да је тај предлог прихваћен. Челници јавног сервиса открили су да им увелико припремају замену. Наиме, како стоји у саопштењу, Први програм Радио Београда припрема нови Јутарњи програм са, наравно, новим водитељима.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси