Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Иде Жељко око тебе пази да те не огребе…
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 04. 2014.

Аутор: Михаило Меденица Извор: Два у један

Иде Жељко око тебе пази да те не огребе…

Безгрешно зачет под тачком „разно“ на некој од седница ЈУЛ-а, неостварени рокер и остварени преторијанац једне жене, идеологије и интереса – Жељко Митровић, превазишао је временом сопствену употребну вредност и од чупавог послушника метаморфозирао у чупавог инквизитора, фарисеја и кадију који те штети, тужи и суди.

 

Данас, као један од предводника литија у славу Алека мандатоточивог и педигрирани птичар, маркира сваког за ког му се учини да није доживео барем благу ерекцију на помен великог вође, или се усудио да посумња у његово јоште неканонанизовано дело.

Овог је пута анатемисао новинаре РТС-а којима се омакло да не пусте сузу радосницу на дан инаугурације премијера, па чак и са дозом резерве прокоментаришу најављене мере дезинтеграције, показавши да нема заставе коју, као живи јарбол, неће достојно понети. Данас Вучићеву, јуче жуту, прекјуче црвену, а већ сутра коју затреба, довека добри војник Швејк!

Да се разумемо, не фермам ону максиму “врана врани очи не вади”, нити браним професију у коју се сабрало шљама из стотину бара, али браним принцип слободе мишљења, говора и написане речи од присојкиња које за тумачење тих појмова морају да консултују Википедију, јер мишљење добијају на готово, говоре само као ехо, а за реч их можете ухватити колико и ваздух да не посрнете!

Не нападам Пинк, тамо раде моје колеге и пријатељи, нити браним РТС, и тамо раде моје колеге и пријатељи, већ именом и презименом човека који слободе разрезује као рекламне блокове у шпанским серијама.

Узалуд Вучићу бајковит експозе и еротски планови за будућност, ако су му међаши Жељко Митровић Крцун и њему слични, који на господара први баце камен чим нањуше крв и пад популарности.

Знам да му годи мирис тог цвета удворишта, у Србији и не свиће без његовог благослова, али ако је ово показна вежба како ће владати и како ће проћи сви који мисле другачије, или, мисле уопште – боље да поднесе оставку трећег дана мандата док још има довољно оних који ће пијани наздрављати његовом имену у локалним бирцузима, него псовати наздрављајући својој глупости!

Вучић бар зна Митровића из дана када је усхићено предавао штафету жени с цветом у коси, носећи је потом, једнако усхићено, свима који су дошли за њом…

Нека га пријатељски, господарски, како год хоће, посаветује да се измири са Сашом Поповићем и врати “Гранд” у програм – мања ће штета бити по овај мучени народ!

Што се РТС-а тиче, ако на ово отћути слобно нека оно о “Нашем праву да знамо све” преименује у: “Наше право да знамо све што нас неће учинити незадовољном масом“, а претплату преусмери у Хумантарни фонд: “Помозимо Жељку да Вучића носи на рукама – не може човек све сам”!

Џаба ти, мајсторе, промене на папиру када их на терену спроводе Митровић, Весић, Човић и њима слични!

Сасвим сам сигуран да и они који су гласали за мандатоточивог нису бирали ове бубуљице на племенитој позадини вољеног вође, а камоли они који нису.

Или се то, једноставно, за округлим столом окупљају витезови деведесетих? Видећемо!

Јуче је “Јул био кул”, данас је Алек – врх, а сутра?

Наћи ће човек нову заставу, не секирам се.

Ипак је тај јарбол од најквалитетније цепанице дељан…

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси