Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Немачки новинари у посети Војводини
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

30. 04. 2014.

Извор: Танјуг, Бета, РТВ

Немачки новинари у посети Војводини

Шеснаест новинара из удружења "Берлински новинарски клуб" разговарало је данас у Новом Саду са представницима Владе и Скупштине Војводине, ВИП фонда, као и немачких компанија које послују у Војводини.

Са новинарима радија Дојче Веле, Франкфруртер Алгемајне Цајтунг, Берлинер Цајтунг и других медија, разговарали су председник војвођанске владе Бојан Пајтић, покрајински секретар за међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Бранислав Бугарски, посланици Скупштине Војводине Роберт Колар, Шандор Егереши и Стевица Назарчић, као и директорка ВИП фонда Емилија Стефановић.

Директорка ВИП Фонда упознала је немачке новинаре са чињеницом да је Немачка највећа земља по висини инвестиција у Војводини и да су до сада, према подацима тог фонда, немачке кoмпаније уложиле готово милијарду евра, а запошљавају више од 11.200 радника.

Стефановић је нагласила да су сектори у који су до сада највише улагале немачке компаније аутомобилска индустрије, металско - машински сектор, фармацеутска индустрија, као и прехрамбена индустрија, саопштио је ВИП Фонд.

Представници немачких медија имали су прилику да чују и искуства немачких компанија Fresenius Medical Care, Siemens и Draexlmaier.

Директор Фресениуса Војислав Бугарски рекао је да ова компанија у Вршцу тренутно запошљава око 600 радника, као и да радови на изградњи нове производне хале у Технолошком парку у Вршцу теку по плану.

Он је нагласио да ова инвестиција има велику подршку Владе Војводине и ВИП  фонда, да је до сада завршено 85 одсто радова и да би, као што је и планирано, хала величине преко 15.000 квадратних метара требало да буде у функцији у новембру ове године.

Менаџерка комуникација у компанији Сиеменс Јована Журжин навела је да ова компанија тренутно запошљава 1.150 људи, од којих 1.000 ради у фабрици ветропаркова у Суботици.

Она је рекла да је ова компанија у претходној фискалној години имала укупне приходе у износу од 68 милиона евра, а да је укупан износ нових поруџбина износио 82 милиона евра.

Вредност производње у фабрици ветрогенератора у Суботици за фискалну 2013. годину износио је 160 милиона евра и у потпуности је намењен извозу, наводи се у саопштењу.

Немачке инвестиције у Војводини близу милијарду евра

Директорица Фонда за подршку инвестицијама Војводине (ВИП фонд) Емилија Стефановић изјавила је данас да су немачке компаније у Војводину уложиле близу милијарду евра и запошљавају више од 11.200 радника.

Стефановић је у разговору са делегацијом Берлинског новинарског клуба казала да је Немачка највећи инвеститор у Војводини и додала да су немачке компаније до сада највише улагале у секторе аутомобилске индустрије, затим у металско-машински сектор, фармацеутску и прехрамбену индустрију.

Директор компаније Фресениус медикал кер из Вршца Војислав Бугарски рекао је да ова компанија тренутно запошљава око 600 радника, као и да радови на изградњи нове производне хале у Технолошком парку у Вршцу теку по плану.

Он је нагласио да ова инвестиција има велику подршку Владе Војводине и ВИП фонда, да је до сада завршено 85 одсто радова и да би, као што је и планирано, хала величине преко 15.000 квадратних метара требало да буде у функцији у новембру ове године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси