Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Новинари били у запећку
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

28. 04. 2014.

Аутор: М. Р. М. Извор: Данас

Новинари били у запећку

Још у раним јутарњим сатима у Скупштини Србије све је било спремно за полагање заклетве нових министара и премијера Александра Вучића. На улазу у зграду постављена је гарда Војске Србије и црвени тепих, а у згради се распевавао хор „Обилић“.

 

Први је у зграду парламента ушао Вучић и то у 9 сати и 30 минута, иако је седница почињала у 11 сати. За њим су дошли и чланови његовог кабинета, закључно са кандидатом за првог потпредседника владе и шефом дипломатије Ивицом Дачићем.

Потом су почеле да пристижу и званице, представници дипломатског кора, између осталих амбасадор САД у Београду Мајкл Кирби и шеф Делегације ЕУ у Србији Мајкл Девенпорт, као и представници верских заједница, а у парламент је дошао и директор полиције Милорад Вељовић.

Стигла је и гувернерка Народне банке Јоргованка Табаковић. Свечано полагање заклетве са галерије пратио је председник Србије Томислав Николић, али и директор САНУ Никола Хајдин, начелник Генералштаба Војске Србије Љубиша Диковић.

Готово пре посланика у скупштину су стигле и бројне новинарске екипе које су, уместо у централном скупштинском холу, како је то до сада увек било, смештене у малој скупштинској сали, поприлично удаљеној од центра збивања и без могућности да пренесу било какву атмосферу или било чију изјаву.

Медијима је поручено и да ће полагање заклетве моћи да фотографишу и снимају одређени медији. То је изазвало негодовање бројних новинарских екипа, па је та одлука промењена након протеста опозиције и неких новинарских удружења.

Коментари (1)

Остави коментар
пон

28.04.

2014.

Vera [нерегистровани] у 09:23

Nova pravila?

Ponižavajuće .Mogu da se složim da ima nevaspitanih novinara koji bi zaskakivali Vučića , ali oni uglavnom dolaze iz njegovih tabloidnih medija. Zbog njih su juče bili kažnjeni i oni novinari koji svoj posao rade odgovorno, prema kodeksu ,standardima i u skladu sa lepim ponašanjem. Ili su u pitanju neka nova pravila prema kojima Vođi više neće moći da se prilazi i da mu se postavljaju unapred neporverena pitanja.

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси