Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Опозиција нејединствена
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 07. 2009.

Извор: Данас

Опозиција нејединствена


Закон о информисању имаће већину у Скупштини Србије


Београд - Измене Закона о јавном информисању, које су изазвале жестоке протесте највећег дела јавности и медија, по свему судећи биће усвојене наредне недеље у Скупштини Србије.
Како се и очекивало, опозиција није успела да се договори о јединственом наступу при обарању Владиног предлога.

Наиме, Либерално-демократска партија оставила је својим посланицима да сами одлуче да ли ће присуствовати седници парламента у дану за гласање и да одлуче како ће гласати. Јудита Поповић, посланица ЛДП, објашњава да се ова странка противи закону „који је репресиван“ и сматра да се на такав начин не може уредити медијска област. Ипак о томе да ли ће свих 12 посланика ЛДП-а доћи и гласати против, Поповићева каже:

- Немамо ауторитаран став. Нашим посланицима је за сваки закон, па и овај, остављено да сами одлуче хоће ли и како ће гласати. Раније је најављено да ће против измене и допуне Закона о информисању гласати посланици Српске напредне странке, Српске радикалне странке, Демократске странке Србије и Нове Србије.

Ове странке заједно са ЛДП, ПУПС и ЈС, који су најавили да ће гласати против, и уз уздржане социјалисте, имале су све изгледе да оборе закон у парламенту. Потребно је само било да сви опозициони посланици уђу у салу и дају кворум.

Закон о информисању, иначе, усваја се простом већином и за његово изгласавање потребно је најмање 64 гласа, под условом да је у сали присутно 126 посланика.

М. Р. М.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси