Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Нови докази о убиству уредника Дана
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 04. 2014.

Извор: Танјуг, Б92

Нови докази о убиству уредника Дана

Лист Дан пише да је тужилштво дошло до информације да постоји још једна полицијска службена забелешка о убиству уредника ток листа Душка Јовановића.

 

У њој се, према писању тог листа, помињу Армин Муша Османагић из Бара и Вук Вулевић из Берана, који су због тога и саслушани.

Подгорички лист пише да је реч о службеној забелешци која је сачињена у присуству инспектора, а која у судском поступку није спроведена као доказ. Листу је у тужилаштву речено да се истрага води опсежно, а спроводе се докази и проверавају неке нове информације. 

Јовановић је убијен крајем маја 2004. године у поноћ испред редакције Дана. 

"Током саслушања актера истраге дошли смо до сазнања да о саслушању осуђеног Дамира Мандића постоје две службене забелешке које нису спроведене као докази пред судом, па смо од МУП-а захтевали да нам их достави", наводи лист саопштење Врховног државног тужилаштва. 

Они наводе да је једну од те две забелешке објавио дневни лист Дан прошле године, а да од МУП-а очекују да им доставе другу и објашњење због чега ти докази нису третирани приликом судског поступка против Мандића. 

У једној од забелешци, како се наводи, Дамир Мандић је признао учешће у злочину и детаљно је описао улогу Вука Вулевића и Муше Османагића у ликвидацији уредника Дана. 

"Више државно тужилаштво неће одустати док не утврди идентитет свих који су учествовали у убиству Душка Јовановића. До сада је саслушано неколико десетина сведока, међу којима су полицијски службеници који су били на увиђају, они који су учествовали у истрази, њихове старешине, судија за истраге, судија који је водио судски поступак, неколико државних тужилаца и њихови заменици“, речено је из тужилаштва. 

Кључну улогу у недавно отвореном преткривичном поступку, како додају из тужилаштва, имали су и чланови Одбора за безбедност који су на претходној седници, на којој је тема била расветљавање напада на новинаре, акценат ставили на истрагу о убитву Душка Јовановића.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси