Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Финансирање јавних сервиса из буџета до доношења закона
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 04. 2014.

Извор: Бета

Финансирање јавних сервиса из буџета до доношења закона

Џавна секретарка у Министарству културе и информисања Гордана Предић изјавила је данас да РТВ претплата никада није заживела из различитих разлога и додала да је држава због тога ове године издвојила 7,5 милијарди динара за функционисање Радио-телевизије Србије и Радио-телевизије Војводине, до доношења закона о јавним сервисима.

Гордана Предић је на међународној медијској конференцији у Скупштини Војводине казала да претплата није заживела јер су изостале одговарајуће санкције за неплаћање, као и због економске кризе и ниског стандарда живота грађана.

Она је указала да је положај јавних сервиса у Србији тежак, а нарочито када је реч о Радио-телевизији Војводине, чија је телевизијска зграда потпуно уништена у НАТО бомбардовању 1999. године и до данас није обновљена.

Председник Института европских региона (IRE) из Салцбурга Франц Шаусбергер (Franz Schausberger) рекао је да регионални медији у Европи треба да се повезују и да размењују искуства, како би учили једни од других, и када су у питању добра и када су у питању лоша искуства.

Војвођански секретар за информисање Славиша Грујић рекао је да је потребно успоставити сарадњу између регионалних медија у области архивирања медијских садржаја.

Председник Независног друштва новинара Војводине (НДНВ) Динко Грухоњић рекао је да Радио-телевизија Војводине, као један од највећих регионалних медијских сервиса у Европи, има потенцијал да постане центар сарадње регионалних јавних сервиса.

Међународну експертску медијску конференцију "Регионални медији у југоисточној Европи" организују IRE и НДНВ под покровитељством Покрајинског секретаријата за културу и информисање.

На конференцији учествују експерти и представници медија из Брисела, Аустрије, Немачке, Мађарске, Румуније, Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси