Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Покрајина одрешила кесу
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 07. 2009.

Извор: Дневник

Покрајина одрешила кесу


”Штрајк у “Дневник холдингу” је јуче окончан јер су стигле гаранције из Извршног већа Војводине о испуњењу дела захтева радникапотврдио је синоћ за наш лист председник синдиката ове компаније Стева Томин.


Томин је рекао и да ће преговори о даљој судбини “Дневник холдинга” и преосталим захтевима радника бити настављени у септембру. Пре тога, покрајинска секретарка за информисање Ана Томанова-Маканова предложила је јуче, у име Извршног већа, да се радницима „Дневник штампарије” уплати девет милиона динара, што је довољно за исплату јануарских и фебруарских зарада. Како је рекла у разговору с представницима радника Штампарије „Дневник холдинга“, који су јуче били трећи дан у штрајку, 4,5 милиона динара биће уплаћено до понедељка, а преосталих 4,5 најкасније до 20. августа ове године.

Ана Томанова-Маканова је замолила је представнике Штрајкачког одбора да прекину штрајк и истакла да ће бити припремљен и план опоравка „Дневник холдинга“ у сарадњи с руководством ове куће. Представници синдиката „Дневник холдинга“ а. д. упознали су Ану Томанову-Маканову са својим захтевима и проблемима, који су првенствено везани за процес приватизације у овом предузећу, конверзију дугова, проналажење решења за исплату шест неисплаћених плата, путних трошкова и повезивање радног стажа од 2005. године до данас, затраживши помоћ од Извршног већа.

– С обзиром на то да је Извршно веће упутило иницијативу Влади Републике Србије да се оконча процес конверзије дуга ове новинско-издавачке куће и да се он приводи крају, ПИВ је спреман да помогне, као што је то и до сада чинио – истакла је Ана Томанова-Маканова.

Остало је само да се заврше договори о конверзији дуга Фонду за пензијско осигурање, након чега треба да буде расписан јавни позив за приватизацију. Покрајински секретаријат за информације, у сарадњи с републичким органима, све време настоји да помогне да сви преостали проблеми у овој компанији буду што пре решени.

Директор Штампарије „Дневник холдинга“ Мирко Нинић изјавио је за наш лист да је могуће очекивати оживљавање иницијативе о преговорима с немачким ВАЦ-ом, уз покушај да се постигне договор о неспорним питањима.

– Уколико у тим преговорима буде спорних питања, тражићемо да се о њима изјасни наш оснивач, а то је Скупштина АПВ – рекао је Нинић.

Антрфиле : Душан Влаовић


ДВП подржава захтеве колега


Директор “Дневник Војводина преса” Душан Влаовић је истакао како је део јавности почео да се пита хоће ли излажење дневног листа “Дневник” бити редовно.

– “Дневник Војводина прес”, као издавач листа “Дневник” и “Огласних новина”, није у штрајку – рекао је Влаовић.

– “Дневник Војводина прес” је у већинском власништву медијске компаније ВАЦ, редовно исплаћује плате и све припадајуће порезе и доприносе. Менаџмент ДВП-а подржава захтеве колега из “Дневник холдинга” како би се њихов статус решио јер је то у о обостраном интересу.

Влаовић је истакао да је менаџмент ДВП-а у сталном контакту с руководством Штампарије те да покушава да допринесе решавању проблема, колико је то у његовој моћи.

П. К.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси