Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Кристијана забрањују на телевизијама
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

25. 04. 2014.

Аутор: Марко Петровић Извор: Блиц

Кристијана забрањују на телевизијама

Савет РРА данас расправља о појављивању Кристијана Голубовића у емисијама телевизија са националном фреквенцијом.

Савет, међутим, неће данас одлучивати о мерама против ТВ станица на којима је Голубовић, неправоснажно осуђен на 14 година затвора због трговине дрогом, у последње време све чешћи гост, па чак и “гост водитељ”, а представљен је као “уметник”. Заменик председника Савета РРА Горан Караџић оправдање за то проналази “у процедури”, јер “нисмо ми шпанска инквизиција”.

У поступку свака страна има своја права. Ја бих волео да данас одмах нешто одлучимо, али то није могуће - каже Караџић и додаје да ће на седници бити представљени извештаји правне службе и службе за мониторинг РРА.

РРА ће, према његовим речима, покушати да представницима емитера на чијим је каналима Голубовић износио своју животну фи лозофи ју и искуства из криминалног живота уручи макар неформални позив да присуствују данашној седници, јер формално њима позив мора да буде упућен најкасније 48 сати пре седнице.

Покушаћемо да ауторитетом институције спречимо да се ова појава прошири и на остале емитере, а мере ће бити изречене у складу са законом. Кристијан, очигледно, јесте медијски атрактиван, али свашта још може да буде медијски атрактивно па не може да буде приказивано на телевизијама - каже Караџић.

А у међувремену је и сам Кристијан, након што се вратио са тетовирања из Новог Сада (сам је на Фејсбуку открио своју путању у среду), на овој друштвеној мрежи, реагујући на јучерашње писање “Блица”, још нешто рекао о себи.

Голубовић тако, осим што “Блиц” назива “антисрпским” и “полтроном ДС”, јер о њему пише “лоше и неистинито”, признаје и да је пљачкао банке (а не бабе). Он се, уз то, бави и политичким прогнозама па “обећава” демократама да, ако наставе да лажу о њему, на следећим изборима неће прећи цензус. Голубовић се, иначе, све време заклања иза СНС и њеног лидер Александра Вучића. Доказ за то јесте што је недавно у интервјуу једном дневном листу рекао да није члан СНС, али само “из ината”, како људи не би рекли да СНС има криминалце у својим редовима.

Социолог: Све се изврће руглу

Социолог Слободан Вуковић оцењује да гостовање Кристијана Голубовића по телевизијама само даје слику целокупног друштва, у којем се све изврће руглу и све постаје шоу-бизнис и ријалити.

То имамо и у политичком животу, који даље утиче на остале сфере друштва - каже Вуковић и додаје да се и појава Кристијана уклапа у “поплаву” која избацује старлете, неквалитетне серије, а све у складу са паролом “дајте народу хлеба и игара”.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси