Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Еулекс подигао оптужницу против новинара и бизнисмена
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

24. 04. 2014.

Извор: Танјуг

Еулекс подигао оптужницу против новинара и бизнисмена

Европска мисија за владавину права Еулекс је у оквиру досијеа "случаја Дреница" подигао оптужницу против новинара Милаима Зеке и бизнисмена Рустема Руколија.

За новинара Зеку се сумња да је учинио кривично дело кршења тајности јер је на јавном сервису РТК приказивао изјаву заштићеног сведока у случају "Дреничке групе", док се бизнисмен Руколи сумњичи за покушај спречавања обављања званичне процедуре, јављају медији у Приштини.

Како је наведено у саопштењу Еулекса, међународни тужилац из Канцеларије специјалног тужилаштва Косова (КСТК) поднео је данас оптужницу против двоје осумњичених за кривично дело повреде тајности поступка у вези са такозваним "случајем Дреница".

Обоје осумњичених терете се за кривично дело повреде тајности поступка, а један од њих терети и за покушај ометања доказа или службеног поступка. 

Међународни тужилац поднео је оптужницу пред Основним судом у Митровици. 

Кривична дела су у вези са такозваним "случајем Дреница", а случај истражује међународни тужилац из КСТК.

Међународни тужилац Еулекса Маурицио Салустро подигао је 8. новембра прошле године у Основном суду у Митровици оптужницу против 15 бивших припадника ОВК, познатих као "Дреничка група" због злочина над цивилима 1998-99.године.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси