Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Милановић: Осећам се одговорним, али нисам жртвовао раднике
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 04. 2014.

Извор: Танјуг , Блиц

Милановић: Осећам се одговорним, али нисам жртвовао раднике

Бивши директор РТС-а Драгољуб Милановић рекао је данас у Вишем суду у Београду да се осећа одговорним за погибију 16 радника те медијске куће током НАТО бомбардовања, али да их није жртвовао.

 

Образлажући своју тужбу против новинара и уредника Б92 за наношење душевног бола у својству приватног тужиоца, Милановић је суду рекао да сматра да је пресудом утврђено да је одговоран за смрт радника РТС на данашњи дан 1999. и да се осећа одговорним, али да их није жртвовао.

- Тачно је да сам одговоран за смрт 16 радника РТС-а, али их нисам жртвовао, јер жртвовање подразумева да тај неко то свесно чини и да зна зашто. То је део који ми се подмеће - рекао је Милановић.

Он је пред кривичним одељењем Вишег суда у Београду био осуђен на 10 година затвора због непредузимања мера за безбедност запослених, а казну је одслужио у целости и прошлог септембра изашао из затвора.

Милановић је такође навео да је та пресуда за њега увреда.

Тужбу за накнаду штете због наношења душевног бола поднео је против тадашњег новинара Николе Радишића, Верана Матића и Б92 због прилога у вестима ТВ Б92 28. децембра 2012. године, у коме је наведено да је одговоран за смрт 16 радника РТС-а у бомбардовању те зграде пре тачно 15 година и да их је жрртвовао.

На Милановићев исказ реаговао је његов пуномоћник Милорад Вујовић покушавши да га спречи да то каже, али је Милановић остао упоран.

Реаговала је и пуномоћница Б92 Круна Савовић, наводећи да Вујовић мења исказ Милановића, а на то нема законско право, али је суд окончао полемику и казнио оба адвоката са по 3.000 динара због непоштовања суда.

Милановић је даље у свом исказу напоменуо да Б92 у последњих 13 година прогони њега и његову породицу.

- Сваки пут ме Б92 коментарише на сличан начин. Бар сто пута сам у последњих пет-шест година тражио деманти, али никада нису објављивали. И кад год тражим деманти, Б92 појача нападе на мене и сатанизују ме - рекао је Милановић.

- Њима није до истине, већ сензационализма- рекао је некадашњи директор РТС-а.

Суд данас због недостатка времена није стигао да саслуша Радишића, који сада ради на телевизији Н1, па је наставак суђења заказао за 26. јун.

Радишић се ипак кратко обратио суду, наводећи да је Милановић данас својим исказом одговорио на сва његова питања.

- Да је Милановић пре две године рекао ово што је рекао данас - да се годинама будио с мислима ка погинулим радницима РТС и да се осећа одговорним за њихову смрт, свега овога не би било, јер је то одговор на сва питања која сам му поставио и због чијих изостанака ме сада тужи - рекао је Радишић.

Данас се наврашило тачно 15 година од погибије 16 радника РТС-а у НАТО бомбардовању 1999.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси