Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Траже забрану "Ћирилице" на ТВ Хепи
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 04. 2014.

Извор: РТВ

Траже забрану "Ћирилице" на ТВ Хепи

Невладина организација "Иницијатива младих за људска права" захтева од Републичке радио-дифузне агенције да забрани емисију "Ћирилицу"на ТВ Хепи коју води новинар Миломир Марић, јер је у интервјуу емитованом 21. априла, председник десничарске организације СНП НАШИ Иван Ивановић рекао је за покојног публицисту и верског аналитичара Мирка Ђорђевића да је "ишао у комунистичку школу где су га учили да напада СПЦ и јаше свештенике".

Ово је отворено дело клевете, и то против човека који се истакао својим хуманитарним радом и борбом за људска права током читавог свог живота. Иван Ивановић није нашао за сходно да макар мало обрати пажњу јер је засигурно и он одговоран за смрт Мирка Ђорђевића, који је преминуо после давања изјаве о "Списку србомрзаца" који је сачинила Ивановићева организација. Квалификација да је Мирко Ђорђевић "јахао свештенике" је безочна и срамна, али још срамније је сто је ТВ Хепи дозволила појављивање Ивановића у својој емисији. Надамо се да це РРА поступити по закону, и забранити ову емисију", каже се у саопштењу "Иницијативе младих за људска права".

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси