Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Сутра седница Савета РРА о додели националне фреквенције
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 04. 2014.

Извор: Бета

Сутра седница Савета РРА о додели националне фреквенције

Савет Републичке радиодифузне агенције (РРА) одржаће у среду, 23. априла, седницу на којој ће разматрати приговоре телевизија "Нова" и "Коперникус" на конкурс за доделу националне фреквенције.

Заменик председника Савета Горан Караџић рекао је агенцији Бета да се нада да ће на сутрашњој седници коначно бити донета одлука о томе да ли ће некој од те две телевизије бити додељена национална фреквенција.

Караџић је раније на питање да ли ће, уколико приговори не буду уважени, бити расписан нови конкурс за доделу националне фреквенције, рекао да ће одлуку о томе донети надлежне институције, односно РРА, министарство задужено за телекомуникације и Републичка агенција за електронске телекомуникације (РАТЕЛ).

Сутра је, уједно, и крајњи рок за изјашњавање о приговорима телевизија "Нова" и "Коперникус" у вези с доделом фреквенција.

Седница је претходно била заказана за 14. април, али је одложена јер је један од чланова Савета РРА, владика Порфирије, био спречен да присуствује састанку због болести.

Савет РРА је у фебруару требало да донесе одлуку о додели дозвола за емитовање телевизијског програма на слободној националној фреквенцији.

На поновљени, други кокурс за доделу фреквенције, пријавиле су се телевизије "Нова" и "Коперникус". Оба емитера добила су тада по четири гласа, а један од чланова РРА није гласао ни за једног од емитера.

Да би фреквенција била додељена, потребно је да за такву одлуку гласа петоро чланова Савета РРА.

Савет РРА је 9. августа проссле године поништио претходни конкурс за доделу фреквенције за национално емитовање јер ниједан од пријављених кандидата - ТВ "Нова" и "ТВ Коперникус", није добио довољан број гласова за доделу фреквенције.

 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси