Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Велики скандал директора ЈАТ-А
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

23. 07. 2009.

Извор: Прес

Велики скандал директора ЈАТ-А


Директора „Јата“ Срђан Радовановић убацио брата Радована, уредника „24 сата“, у авион са породицама настрадалих у Египту, иако је председик Тадић наредио да се спречи сваки контак новинара и ожалошћених


БЕОГРАД - Генерални директор „Јата“ Срђан Радовановић, кога је на ову функцију недавно поставио ДС, направио је прави скандал и показао велико непоштовање према породицама погинулих суграђана у Египту, открива Прес.



Први човек „Јата“ убацио је рођеног брата Радована, уредника листа „24 сата“, у авион у коме су чланови породица погинулих отишли да преузму тела својих најмилијих, и поред захтева председника Србије да се ожалошћенима обезбеди потребан мир!

Полиција је проверила све путнике који су били на лету за Хургаду управо да би обезбедила да нико не узнемирава породице погинулих, али је директор „Јата“ Срђан Радовановић издао бесплатну карту свом брату како би заобишао ову врсту контроле!

„Јат“ или „Олимпик“


Саговорник Пресса из  Владе Србије каже да је скандал откривен када је авион „Јата“ слетео у Хургаду, а породице настрадалих смештене у ВИП салон на овом египатском аеродрому, где су чекале да се тела погинулих припреме за повратак.

- Постојало је наређење да се преконтролишу сви путници који су били у авиону, који је са породицама погинулих у понедељак у 18 сати одлетео за Хургаду. Контрола је извршена како би се избегло да у овом авиону буде неко од новинара, ко би додатно узнемирио оне који су изгубили своје најближе. Међутим, директор „Јата“ дао је бесплатну карту свом брату, који због тога није могао да буде проверен. Када су чланови породица по доласку у Египат смештени у ВИП салон аеродрома у Хургади, полиција и чланови тима Министарства спољних послова видели су да неко ипак узнемирава ове људе и одмах га избацили! Тада је утврђено да је реч о Радовану Радовановићу, који се тада представио као новинар „Курира“ и брат директора „Јата“ - каже саговорник Пресса.

Наш извор додаје да су надлежни одмах позвали Срђана Радовановића, који се правдао да он нема никакве везе са овим скандалом и да се његов рођени брат случајно задесио баш у авиону са породицама погинулих. Радовановић није желео да говори за Прес о овом инциденту.

- Заборавите! Немам појма о чему причате - рекао нам је кратко Радовановић и спустио слушалицу.

С друге стране, Радован Радовановић, који је запослен као ноћни уредник у листу „24 сата“ који се бесплатно дели у Београду, каже за Прес да му брат није дао бесплатне карте за Хургаду, већ да га је компанија „Блиц“ послала да извештава са места несреће.

- У Египат сам одлетео првим авионом и мој брат ми није помогао. Отишао сам грчким „Олимпик ервејзом“ у суботу и вратио се у понедељак летом исте компаније. Срђан јесте мој рођени брат, али он толико има посла да смо ретко у контакту - каже Радован.

На наше питање да ли је тачно да га је полиција избацила из ВИП салона у Хургади јер је узнемиравао породице погинулих, он каже:

- Ако под избацивањем подразумевате то што сам одведен на тестирање за свињски грип, онда јесам! Никакав контакт са породицама нисам имао, осим што сам препознао колегу из „Политике“ Драгана Јањића, коме је братовљева породица погинула - каже Радовановић.

Међутим, Прессу је у авиокомпанији „Олимпик“ речено да немају летове за Хургаду, већ само за Каиро преко Атине, као и за Александрију.Породице нису виделе новинараЧланови породице настрадалих кажу за Прес да су се плашили медијске хајке, али да су толико били потресени да никог од новинара нису приметили.

- Нисам приметио никог. Чак нам је и речено да је медијима забрањен приступ како нас не би узнемиравали у овако тешком тренутку - рекао је за Прес Младен, брат настрадале двадесетдвогодишње Славице Трпески из Зрењанина.

И у кући породице Манојловић у селу Крћевцу код Тополе, где је сахрањена трочлана породица Јањић, тврде да им није познато да им је било ко од новинара пришао и било шта питао.

Антрфиле : Огорчење у кабинету председника Србије


У кабинету председника Србије Бориса Тадића нису желели да коментаришу сазнања Пресса. Кратко нам је речено да је председник Борис Тадић био потресен трагедијом и да је затражио да се породицама максимално помогне и да се заштите од сваке врсте узнемиравања. Према сазнањима Преса, због овог скандала генералног директора „Јата“ Срђана Радовановића огорчени су и Демократској странци, која је Радовановића и поставила на чело „Јата“, и у кабинету председника Србије Бориса Тадића.

Д. Исаиловић- Љ. Рачић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси