Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Аксиом новинарства - истину на чистину
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 04. 2014.

Аутор: Тома Тодоровић Извор: Спортски журнал

Аксиом новинарства - истину на чистину

Када се очекивало да ће се после нечувеног и незапамћеног напада н ановинара Душана Јоцића својом одлуком о отказивању сарадње са Владимиром Прочикијевићем у клубу, где је помоћни тренер, односно пратња Милану Милановићу, шефу стручног штаба Радничког, огласити руководство суперлигаша са Чаира, силеџија и потпуни анонимус у фудбалском спорту изнео је бесрамне неистине.

Ни стида, ни образа од, бар по годинама пунолетног лица. Ако се мало детаљније човек задржи на његовим изјавама могао би се лако преварити и помислити да је реч о адолосценту и мелолетнику.

Све изречено је обична и ординарна лаж. Нико га није напао, он је био нападач. Нико га није ударио,он је био ударач. Нико га није хватао за гушу,то је само он покушао. Уосталом, у Радничком чекају на званичан став полиције и тужилаштва. Пре него што се клуб изјасни, имамо приликуда пренесемо став надлежних и органа гоњења сви саслушани сведоци, речено нам је инцидентсу описали како се догодио и одвијао.

И сви су на Прочикијевића указали као виновника. Нико га није бранио, нити је било ко изјавио да је он био нападнут на нападача и силеџију!? Ни они које је он покушао да врбује нису стали на његову страну. Нису хтели да лажу. На основу тог става вероватно ће против Прочикијевића неће бити поведен само прекршајни поступак. Сасвим је извесно да ће бити гоњен као насилник. У овој држави, то би као пунолетно лице и он требало да зна, постоји закон.

Покушај Прочикијевића да лажима дезавуише истину је пропао. Али, добро је што се оголио „до коже" и представио да није само насилник, већ је ухваћен и у лажи.

А поштоје Прочикијевић стао у „одбрану свог шефа" и запитао се зашто се он уопште доводи у везу са целом причом и инцидентом, ево и одговора: Милан Милановић понео се ипак као велики „џек" у овом инциденту са још неколицином присутних он је успео да Прочикијевића одвуче у тренерску канцеларију, односно свлачионицу да не би направио још већи белај.

Он, тај Милан Милановић је спречио да не буде још веће бруке и срамоте од оне која је направљена. За Прочкијевића је ипак боље да ћути и што пре да нестане из Ниша. Јер, како је почео велика је вероватноћа да ће се још више и буквално до гуше заглибити у блату. И што је најгоре нанети још више штете реномираном клубу од којег је добио парче хлеба.

П.С. Да ли Прочкијевић стварно мисли да неко од новинара преко њега прави рекламу? Ако је заиста тако у великом је проблему, који је могуће решити у предграђу Ниша. А тиме што, како каже, прекида даљу расправу о његовом силеџијству и то што га очигледно неко и у самом клубу покушава да заштити покривајући се изјавама „да се чека на извештај званичних органа о инциденту, полиције и тужилаштва", новинаре, или како он рече „новинаре" нико и никада неће зауставити да истерају истину на чистину. Неће нас нико спречити ни да од надлежних органа у српском фудбалу и тренерској организацији Србије затражимо дас е ипак мало више позабаве Прочкијевићем и сличнима њему и, да се изјасне да ли им је место у фудбалском и било ком другом спорту ове земље.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси