Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Важни инструменти
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 04. 2014.

Извор: Послови

Важни инструменти

У Медија центру у Београду представљено је истраживање спроведено у оквиру пројекта „Аргус“, који уз подршку ЕУ спроводи агенција „Бета“.

Циљ пројекта је јачање улоге медија као важног инструмента за обезбеђивање владавине права и приближавање процеса интеграција у ЕУ. Како наглашава Иван Цвејић, главни и одговорни уредник „Бете“, новинска агенција ће се током целе ове године посебно бавити садржајима поглавља 23 и 24 преговора за придруживање Србије ЕУ.

Први корак у пројекту је истраживање ставова грађана о ЕУ, Србији у ЕУ, друштвеним институцијама, односу према правосуђу, границама, корупцији, спречавању дискриминације, слободи изражавања и медија. Трибином „Новинарство у Србији данас“ Независно удружење новинара Србије (НУНС) почело је обележавање 20 година постојања. Вукашин Обрадовић, председник НУНСа, оценио је да српска медијска сцена изгледа „отужно“ и да је чине „уплашени новинари“, склони аутоцензури и „поткупљиви медији спремни да се додворавају власти да би преживели“.

„Често новинари немају извор, већ извор има новинаре којима манипулише, а преко њих манипулише и хиљадама људи који те новине читају. Дакле, новинари су само оруђе у рукама извора. Дешавају се, наравно, и другачије ситуације, када извори имају информације за које се оправдано може рећи да јавност има право да их зна и извор без сумње делује у јавном интересу'', рекао је Родољуб Шабић. Национална служба за запошљавање од 1. априла спроводи „Анкету послодаваца 2014“, о њиховим потребама и прогнозама кретања на тржишту рада.

Анкетом ће бити обухваћено око 7.300 послодаваца 5.000 малих, 1.700 средњих и 600 великих предузећа. Добијене информације биће од значаја за: планирање активних мера запошљавања НСЗ, израду локалних акционих планова запошљавања, развој будућих пројеката финансираних из ИПА програма ЕУ, усклађивање система образовања са потребама тржишта рада и информисање послодаваца о расположивости кадрова у Србији. Национална служба за запошљавање позива компаније које послују у Србији да учествују у истраживању и у разговору са анкетарима обезбеде тражене податке. Будући да се ради о истраживању од националног значаја, драгоцена је подршка представника најбројнијих асоцијација послодаваца и социјалних партнера НСЗ Привредне коморе Србије, Уније послодаваца, Асоцијације малих и средњих предузећа.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси