Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Јоцић ме давио и претио смрћу!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 04. 2014.

Аутор: Д. М. Извор: Спортски журнал

Јоцић ме давио и претио смрћу!

Поводом немилих сцена, после суботњег првенственог дуела нзмеђу нишког Радничког и Јавор Матиса, огласио се писмом и други актер Владимир Прочикијевић.

- Видим да је већипа новинара осудила догађај и пронашла кривца за инцидент, који се догодио по завршетку утакмице у рестриктивном простору намењеном учесницима, а да се нико није ни удостојио да пита и мене у вези тог догађаја. Питам се да ли је то праведно новинарство?! Што се тиче догађаја, дошло је до вербалног сукоба између мене и новинара Душана Јоцића који се не знам како нашао у рестриктивном простору и у тој размени речи нисам употребио ни једну псовку нити увреду.

Реч по реч и...

- После моје реченице да никад нисам чуо за њега, десном руком ме је ухватио у пределу врата, почео да дави и гура уназад. Пошто се утакмица тек завршила, ја био у радној тренерци и у копачкама почео сам да клизим уназад и падам на леђа. Покушао сам машући рукама да се ослободим од његовог стезања мог врата, брзо су реаговали присутни и ослободили ме притиска. Потом је Душан Јоцић изјавио „ти не знаш ко сам ја у овом граду! Ти си мртав човек, убићу те!"

На томе се и завршило, тврди Прочикијевић.

- Без коментара сам одведен у свлачионицу. Душан Јоцић тврди да је после отишао у хитну помоћ због по вреда главе, одакле је пребачен у хируршку клинику нишког Кл иничког центра. Само не знам кад је све то стигао да уради, пошто је двадесетак минута после овог догађаја седео у кафићу где га је видео наш стручни штаб и, наравно, ја. Моји сведоци су садашњи фудбалери и признати фудбалски радници, иако су их неки новинари називали разним погрдним именима. А, ко су његови сведоци и колико их има?

Прочикијевић се, потом, осврнуо и на довођење у везу шефа струке Радничког.

- Не знам зашто се по новинама провлачи име тренера године Милана Милановића, који није ни присуствовао догађају. Овај случај ће даље решити надлежни органи, што се мене тиче, овим стављам тачку на ову измонтирану смејурију. Нећу да неки „новинари" преко мог имена праве себи рекламу. Д. М.

УСНС: Тужилаштво и полиција да реагују

Удружење спортских новинара Србије најоштрије осуђује понашање помоћног тренера Радничког из Ниша, Владимира Прочикијевића, који је у суботу после утакмице Раднички Јавор, прво вербално, потом и физички насрнуо на колегу Душана Јоцића, новинара „Народних новина" из Ниша.

„Овакво неспортско, непрофесионално,бахатоинекултурно понашање једног спортског радника, свакако не служи на част клубу велике и светле традиције какав је Раднички, па УСНС захтева од челника овог клуба најоштрију казну за свог члана. Истовремено очекујемо и реакцију ФСС, јер су напади на новинаре на спортским теренима постали све чешћи, штоје свакако забрињавајућа појава. Захтевамо и реакцију надлежних институција-полиције и тужилаштва. Подсећамо да је за угрожавање сигурности особа које обављају посао одјавног значаја информисањем, запрећена казна затвора од шест месеци до пет година."

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси