Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  "Оволико претњи новинарима ни у комунизму"
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 04. 2014.

Аутор: С. Ј. Извор: Јужне вести

"Оволико претњи новинарима ни у комунизму"

Пред претњама новинари не смеју да се уплаше, морају да буду солидарнији и гласнији у одбранама, каже дугогодишњи нишки новинар Милорад Додеровић.

Коментаришући случајеве у последњих годину дана када су нишким новинарима упућене 3 претње, једно псовање, а недавно чак и физички напад, Додеровић је у емисији "15 минута" рекао да не памти да је тако некад било.

- Период комунизма био је период када су новинари морали да пишу онако како комитети мисле. Зачудо, тада тих и толико претњи није било - рекао је Додеровић, дописник аустралијског СБС радија.

У данима када се обележава 20 година од убуства Даде Вујасиновић и 15 година од убиства Славка Ћурувије, Додеровић каже да га не теши реченица колега која се чула на Дан новинара: "Па, више нас не убијају".

- Убијају нас разне начине, социјалном еутаназијом преко материјалног положаја новинара. Али бојим се да су они који прете спремни да ураде и нешто више. Не могу да се навикну да су новинари они који су трансмисија према грађанима у остваривању њихових права да буду тачно и прецизно информисани - додаје Додеровић.

У емисији "15 минута" можете чути и како се у сличним ситуацијама током свог рада сналазио сам Додеровић, за шта су све новинари сами одговорни и какву поруку носи то што они који прете не сносе консеквенце. 

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси