Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Ново руководство “Дневник холдинга”
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

10. 04. 2014.

Аутор: Е. Марјанов Извор: Дневник

Ново руководство “Дневник холдинга”

Скупштина акционара „Дне­вник холдинга“, на јучерашњој, ванредној поновљеној седници, разрешила је стари и именовала нови надзорни одбор од пет чланова. Акционари су на предлог Републике Србије, која је са Градом Новим Садом већински власник капитала овог привредног друштва, за чланове одбора именовали проф. др Маријану Дукић Мијатовић, Срђана Вукмировића, Слободана Милића, Марка Топо и Наду Кобац.

За одлуку су, такође, гласали и заступници Националне службе за запошљавање и Општине Нови Бечеј, док је једина против била заступница Владе Војводине.

Тиме су Влада Србије и Град Нови Сад преузели од покрајинске администрације управљање „Дневник холдингом“, и судбина овог привредног друштва, које је доведено у катастрофалну ситуацију пре више година, почеће коначно да се решава.

„Дневник холдинг” је у статусу реструктуирања од 2010. године, а према закону, крај 2014. је последњи рок да се стање у њему реши, или ће се угасити.

Јуче је одржана и седница новог Надзорног одбора, на којој је смењена директорка „Дневник холдинга“ Тања Брдар.

Надзорни одбор је уместо Брдареве именовао Светозара Карановића, досадашњег директора маркетинга предузећа „Дневник Војводина прес“, који у новинској кући „Дневник“ ради још од 1981. године.

Карановић је у каријери обављао низ значајних функција, од новинара и уредника рубрике до заменика главног и одговорног уредника листа „Дневник“, а једно време био је директор Штампарије, као и саветник генералног директора „Дневник холдинга“.

На јучерашњој, добро припремљеној седници Скупштине акционара, која је одржана на основу решења Привредног суда у Новом Саду  и завршена за свега четрдесет минута, није подржан закључак Владе Војводине да се по њеном предлогу именују чланови надзорног одбора „Дневник холдинга”. Покрајинска влада предлагала је шест чланова Надзорног одбора.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси