Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Курир награђен за објективност!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

09. 04. 2014.

Аутор: А. К. Извор: Курир

Курир награђен за објективност!

Свечаном манифестацијом у Дому омладине јуче је у Београду обележен Светски дан Рома, који су и даље најдискриминисанија национална мањина у Србији. Председник националног Савета ромске националне мањине Витомир Михајловић истакао је да ромску заједницу прати сиромаштво.

- Суочавају се с дискриминацијом, немају стално запослење, корисници су државне помоћи, немају воду, канализацију, а од 750 ромских насеља у Србији 160 је нехигијенских - нагласио је Михајловић.

Централној манифестацији у Дому омладине присуствовали су потпредседник владе Расим Љајић, министарка Славица Ђукић Дејановић, министар Велимир Илић и многи други. Том приликом национални савет ромске националне мањине доделио је признања онима који су били уз њих и допринели инклузији Рома.

Међу награђенима који су, према речима Савета, „објективно, коректно и благовремено извештавали о проблемима и достигнућима представника ромске заједнице јесте и лист Курир“.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси