Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Дан за гласање
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

22. 07. 2009.

Извор: Прес

Дан за гласање


Како се дан гласања о изменама и допунама Закона о информисању ближи, чијим ће усвајањем и формално бити забрањена и скупо наплаћена свака врста критике, ствари постају све јасније.


После почетног утиска да је циљ измена овог закона само обрачун лидера Г17 Плус Млађана Динкића са дневним листом „Курир“ уз помоћ пореске, тужилачке, судске и културне машинерије, сада се види да овај закон има и велику подршку главне владајуће Демократске странке.

Јер, како другачије објаснити упорно ћутање функционера ове странке, који не желе да одговоре на питање зашто су њихови министри гласали за предлог овог закона, који сада посланици истог ДС-а, ето, покушавају да „поправе“ амандманима у парламенту.

Нико из тог великог, препоштеног, владајућег ДС-а да објасни зашто подржавају рецепт према коме се болест звана „Курир“ лечи тако што ће се свим новинарима поломити прсти или запушити уста!

Како се приближавамо тренутку када у Скупштини треба да се изрекне пресуда свим медијима, показује се и да иза овог закона нису само Г17 и ДС!

Удар на новинаре, ма колико се правили мутави, подржава и СПС, који ће бити „уздржан“ на гласању, али ће и те како помоћи у обезбеђивању кворума, што му дође исто као да гласају „за“, ако гледамо скупштинску математику. Слично је и са Томиним и Ациним напредњацима.

Све је јасније и то да у креирању нових правила за медије, нажалост, учествују и поједини новинари!

Новинари доносе одлуке о томе које се измене овог закона могу прихватити, а које не. И то су управо они новинари који воде најутицајније новине!

Што смо ближи дану за гласање, све је јаснији план оних који су припремили овај закон за обрачун са „Куриром“ и дисциплиновање свих осталих медија. Неће проћи много када ће лидер Г17 Плус славодобитно саопштити: „Курир је мртав, живео Курир“! Ало, бре!

Зато сви који верују да овај закон не треба да прође наду полажу у једини, истински ауторитет у Србији, председника Бориса Тадића! Верујемо да је он последња линија одбране нормалности у нашој земљи! Да он неће да дозволи да ово прође!

Није далеко дан за гласање...

С. Марјановић

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси