Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  Радницима нудио 5.000 динара само да не позову новинарe!
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

08. 04. 2014.

Аутор: Дијана Тадић Извор: Курир

Радницима нудио 5.000 динара само да не позову новинарe!

Након што је Курир објавио текст о бахатости директора Предузећа за путеве „Београд“ Небојше Павловића, он је позвао раднике који су га тужили и рекао им да ће свима дати 5.000 динара само да престану да зову новинаре. Све ово нам је испричао један од радника, који је желео да остане анониман јер се плаши за своју безбедност.

- Кад је Курир објавио текст о томе како касни са исплатом плата и да радницима који су га тужили није желео да исплати последњу аконтацију, директор је био на ивици лудила.

Покушао да их ућутка

Позвао је све нас који смо га тужили и рекао да ће нам дати по 5.000 динара да више не зовемо новинаре, желео је да нас ућутка. Рекао нам је и да повучемо тужбу и да ће нам тада уплатити аконтацију - каже наш саговорник и додаје да је преклињао раднике да то ураде.

- Преклињао је да повучемо тужбу и рекао да ће, ако то урадимо, и када на адресу дирекције званично стигне то решење, свима почети да исплаћује плате - каже наш саговорник.

Чувају га  телохранитељи

Према речима запослених, Павловић, који годинама не исплаћује раднике, плаћа личне телохранитеље, без којих нигде не иде.

- Иако такво радно место не постоји, он је неке набилдоване момке, ошишане скоро до главе, али без два дана средње школе, ангажовао као телохранитеље - каже наш саговорник.

Подсетимо, Курир је пре неколико дана писао о томе како је директор Павловић наредио да се групи од 30 радника Предузећа за путеве „Београд“ не исплати аконтација након што је сазнао да су га тужили јер им није исплаћивао зараде од јануара 2011. године.

Немилосрдан

Смањио број радника

Радници ПЗП кажу да је у тренутку доласка Павловића на место директора било 900 запослених.

Сада нас има 579, толико о његовој стручности. Говорећи о томе како хоће да заштити раднике који нису тужили фирму, буквално их је позивао да линчују нас који смо га тужили јер ће због тога остати без посла - каже један од радника.

Коментари (0)

Остави коментар

Нема коментара.

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси