Насловна  |  Актуелно  |  Вести  |  РРА јача своје капацитете
Povećaj veličinu slova Vrati na prvobitnu veličinu slova Smanji veličinu slova štampaj štampaj
 

Pošalji prijatelju

Вести

04. 04. 2014.

РРА јача своје капацитете

Републичка радиодифузна агенција (РРА) саопштила је данас да учествује у пројекту "Јачање медијске слободе у Србији", у оквиру којег ће ојачати своје капацитете и унапредити знања у примени европске регулативе у домаћем медијском законодавству.

 

У наредном периоду, Агенција ће се посебно бавити темама заштите малолетника, европским аудиовизуелним делима и оглашавањем.

Пројекат "Јачање медијске слободе у Србији" финансира Европска унија из средстава Националног програма ИПА за Србију и траје до октобра 2015. године.

Главни циљ пројекта је хармонизација правног оквира са европским стандардима и примена Медијске стратегије, као и јачање капацитета крајњих корисника овог пројекта, међу којима је и РРА.

Пројекат, такође, руководи реализацијом грантова додељених медијима у Србији, намењених промоцији и унапређењу истраживачког новинарства у области владавине права, додаје се у саопштењу.

Коментари (1)

Остави коментар
пет

04.04.

2014.

Dejan R. Popovic, dipl. inz. [нерегистровани] у 13:35

O cemu se radi?

Ispod naslova ovog teksta pise: "Republička radiodifuzna agencija (RRA) ... će ojačati svoje kapacitete i unaprediti znanja u primeni evropske regulative u domaćem medijskom zakonodavstvu", a u tekstu stoji i sledece: "Glavni cilj projekta je harmonizacija pravnog okvira sa evropskim standardima i primena Medijske strategije ... ".

Cini se da su Nacrt zakona o elektronskim medijima i Nacrt zakona o javnim medijskim servisima odavno pripremljeni u skladu sa evropskom Direktivom o audio-vizuelnim mediskim usligama (2010/13/EU), i prosli javnu raspravu. O cemu se radi?

Одговори

Остави коментар

Молимо Вас да прочитате следећа правила пре коментарисања:

Коментари који садрже увреде, непристојан говор, претње, расистичке или шовинистичке поруке неће бити објављени.

Није дозвољено лажно представљање, остављање лажних података у пољима за слање коментара. Молимо Вас да се у писању коментара придржавате правописних правила. Коментаре писане искључиво великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора или скраћивања коментара који ће бити објављени. Мишљења садржана у коментарима не представљају ставове УНС-а.

Коментаре које се односе на уређивачку политику можете послати на адресу unsinfo@uns.org.rs

Саопштења Акције Конкурси